- BYGGER BOMBEN: Jose Pimentel ble holdt under oppsikt av New York-politiet i ett år før pågripelsen. Her er han fotografert mens han tilvirker en bombe, hevder politiet. Foto: AP Photo/Louis Lanzano/SCANPIX
- BYGGER BOMBEN: Jose Pimentel ble holdt under oppsikt av New York-politiet i ett år før pågripelsen. Her er han fotografert mens han tilvirker en bombe, hevder politiet. Foto: AP Photo/Louis Lanzano/SCANPIXVis mer

- Her bygger han en rørbombe

Amerikansk mann (27) pågrepet og mistenkt for terrorplanlegging. - Ville sprenge politi og postkontor, sier politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En amerikansk mann er pågrepet, mistenkt for å ha planlagt bombeangrep mot politiet, postkontor og amerikanske krigsveteraner i New York, melder nyhetsbyrået Associated Press (AP).

Jose Pimentel fra Manhattan ble identifisert av New Yorks borgemester Michael Bloomberg under en pressekonferanse i går, som kalte ham «en 27 år gammel al-Qaida-sympatisør», motivert av terroristpropaganda og hat mot Irak- og Afghanistan-soldater.

Sjefen for New York-politiet (NYPD), Raymond Kelly, sier de hadde holdt Pimentel under oppsikt minst ett år, og at han var kort vei unna å iverksette terrorplanen.

- Han var i ferd med å sette sammen bomben i går, så vi måtte handle raskt. Han holdt på drille hull, og det ville ikke vært riktig av oss å la ham spasere ut døra med den bomben, sier Kelly.

Sprenge politibiler 27-åringen skal angivelig ha blitt motivert av drapet på det amerikanskfødte al-Qaida-medlemmet Anwar al-Awlaki 30. september.

- Han bestemte seg for å bygge bomben i august, men satte opp farten etter eliminasjonen av al-Awlaki, sier Kelly.

Pimentel, som opprinnelig er fra den Dominikanske republikk, var «en ensom ulv» uten medhjelpere, sier Bloomberg, og legger til at de «ikke har bevis for at han var del av en større konspirasjon fra utlandet».

RØRBOMBE: Politiet viste fram en fullskalamodell av en rørbombe som 27-åringen skal ha planlagt å bruke mot politiet og postkontorer. Foto: AP Photo/Louis Lanzano/SCANPIX
RØRBOMBE: Politiet viste fram en fullskalamodell av en rørbombe som 27-åringen skal ha planlagt å bruke mot politiet og postkontorer. Foto: AP Photo/Louis Lanzano/SCANPIX Vis mer

- Planen var å bombe politibilder og postkontorer, i tillegg til hjemvendte medlemmer av våre væpnede styrker, sier Bloomberg.

- Skjuler ikke noe Pimentel, også kjent som Muhammad Yusuf, hadde en svært åpen og offentlig profil, sier 27-åringens advokat Joseph Zablocki under fengslingsmøtet.

- Han har ikke forsøkt å skjule noe. Jeg tror ikke denne saken er i nærheten av så sterk som det folk tror. Pimentel har en veldig offentlig profil. Det ikke det du ønsker om du skal begå et terrorangrep, sier Zablocki.

Pimentel ble nektet kausjon og forblir i varetekt.

- AL-QAIDA-SYMPATISØR: Amerikanske Jose Pimentel (27) er pågrepet og mistenkt for å planlegge bombeangrep mot politiet, postkontorer og hjemvendte Irak- og Afghanistan-soldater. Foto: AP Photo/Jefferson Siegel/SCANPIX
- AL-QAIDA-SYMPATISØR: Amerikanske Jose Pimentel (27) er pågrepet og mistenkt for å planlegge bombeangrep mot politiet, postkontorer og hjemvendte Irak- og Afghanistan-soldater. Foto: AP Photo/Jefferson Siegel/SCANPIX Vis mer