Her byr pågående prostituerte seg fram midt på lyse dagen

Eldre menn og mindreårige får tilbud om sex. Politiet advarer.

SMÅBY: Moelv ved Mjøsa er en liten by med sine 4200 innbyggere. Det åpenlyse sexsalget i sentrum blir derfor ekstra synlig. Foto: Google Earth
SMÅBY: Moelv ved Mjøsa er en liten by med sine 4200 innbyggere. Det åpenlyse sexsalget i sentrum blir derfor ekstra synlig. Foto: Google Earth Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politiet i Ringsaker i Hedmark ser seg nødt til å gå ut og advare befolkningen, etter at utenlandske prostituerte i månedsvis har bydd seg fram midt i sentrum av de små byene Moelv og Brumunddal, med henholdsvis 4200 og 10 000 innbyggere.

- Det skjer midt på dagen, i gågata, ved inngangen til butikker. Vi overrasket over at det er såpass synlig, og har vært bekymret en periode, sier Kathrine Palerud, fungerende kriminalsjef ved Ringsaker lensmannskontor, til Dagbladet.

Det var Ringsaker Blad som først omtalte saken, etter at lensmannskontoret tidligere i dag holdt pressekonferanse om den for lokale medier.

Kjøper klær

Politiet har fått en rekke tips om virksomheten, hovedsakelig fra handelsstanden, men også fra privatpersoner.

- I det siste er de blitt mer og mer synlige. Kundene er lokale menn, og vi har opplysninger om at både mindreårige, eldre og andre sårbare grupper blir tilbudt sex, sier Palerud.

Sentrum i Moelv og Brumunddal er svært oversiktlig, og det er derfor svært synlig når menn «biter på» tilbudet fra de prostituerte.

- Det hender de utnytter sårbare menn for penger - vi ser at en del menn blir med damene og kjøper klær og andre gjenstander til dem, sier kriminalsjefen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer