Politivold i USA:

Her dæljer de løs på uskyldige Christopher (21): - Jeg ble banket som om jeg var en slave på rømmen

Christopher Ballew ble arrestert og banket til beinet knakk og hodet blødde, men løslatt påfølgende dag grunnet mangel på bevis.

USKYLDIG MANN ARRESTERT OG BANKET: Den 9. november arresterte politiet i Pasadena Christopher Ballew. Videoen av pågripelsen viser svært brutale metoder. Video: Politiet i Pasadena Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Amerikanske tjenestemenn har offentliggjort videoer av to politimenn som banker en arrestert mann med batong inntil beinet hans brekker og hodet blør. Christopher Ballew (21) planlegger nå ifølge Pasadena Now å gå rettens vei for skadene han ble påført av tjenestemennene under arrestasjonen. Se videoen i toppen av saken.

De seks videoene, som ble autorisert av byansvarlig i Pasadena i Los Angeles, viser politivolden fra flere forskjellige vinkler. Klippene avslører den brutale behandlingen av Ballew under arrestasjonen av ham 9. november, skriver Independent.

Dyttet

Da 21-åringen, som ble arrestert for å ha brutt landets trafikkregler, nektet å la seg legge i håndjern, dyttet en av politibetjentene ham opp mot mannens bil. En annen ber ham om «å slutte å oppføre seg som en mannekeng». Sammen tvinger de Ballew ned på knærne.

Man kan høre hvordan Ballew spør hvorfor han blir arrestert. Etter å ha reist seg opp slår politiet mannen med en batong før han igjen blir dyttet ned på bakken. En politimann slår 21-åringens hode så hardt i bakken at han begynner å blø kraftig før de begynner å banke ham med batongen.

- Jeg ble banket som om jeg var en slave på rømmen, sa Ballew på en pressekonferanse på onsdag. Det skriver LA Times.

Banket uskyldig mann

Ballew ble arrestert, mistenkt for å ha overfalt en politibetjent, men ble ifølge Independent løslatt påfølgende dag. Nå dropper Los Angeles politidistrikt anklagene mot ham grunnet mangel på bevis.

- Vi følger opp saken med et krav om å få erstatning for skadene politiet påførte ham. Grunnen til at vi gjør dette, er ikke bare for å få rettferdighet i det som har skjedd, men også for å finne ut og dokumentere hva som faktisk har hendt. Noe av det kommer fram i videoen, men andre ting er et mysterium for meg, og jeg er spent på hvordan politiet skal forklare oppførselen, sier Ballews advokat, John Burton.

​Lederen for Den nasjonale foreningen for fargede mennesker (NAACP) i Pasadena, Delano Yarbrough, sier politiets handlinger var umenneskelige og forkastelige.

- Han ble truet på en umenneskelig måte. Vi bekymrer oss over at sånn behandling mot fargede menn normaliseres, sier han til Pasadena Weekly.