DET SISTE BILDET: David Potts ble ved en tilfeldighet fanget på Rocco Piganellis feriefoto. Sekunder seinere kom en bølge og feide Potts ned i hullet. Foto: ROCCO PIGANELLI / AP / SCANPIX
DET SISTE BILDET: David Potts ble ved en tilfeldighet fanget på Rocco Piganellis feriefoto. Sekunder seinere kom en bølge og feide Potts ned i hullet. Foto: ROCCO PIGANELLI / AP / SCANPIXVis mer

Her danser David på kanten av blåsehullet

Sekunder etter ble han sugd ned i hullet og forsvant.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): David Potts (44) fra Nord-California er savnet og antatt omkommet etter at han ble sugd ned i et blåsehull på øya Maui i Hawaii, skriver AP.

På familiebilde Sekunder før ulykken ble han tilfeldigvis fanget på et familiebilde tatt av med-turisten Rocco Piganelli. På bildet ses Potts mens han danser ved kanten av blåsehullet.

Rett etterpå kom en stor bølge og feide med seg 44-åringen ned i hullet.

- Det ble skriking og kaos, sier Piganelli.

Turisten forteller at han så Potts bli sugd ned i hullet.

- Han kom opp til overflaten en gang, så forsvant han da neste bølge kom, forklarer amerikaneren.

Tross tre dagers søk har det ikke lyktes letemannskapene å finne Potts.

Kritikk I etterkant av ulykken går debatten hvorvidt Hawaiis mange frittliggende turistattraksjoner i naturen må sikres bedre, og hvorvidt det er den enkelte turists, grunneierens eller myndighetenes ansvar å ta de nødvendige forholdsregler.

Maui fylke uttrykker sin medfølelse med Potts' pårørende - men fraskriver seg samtidig ansvar for ulykken, melder Honolulu Star Advertiser.

- Åstedet er privat grunn, derfor er det ikke Maui fylkes ansvar å sette opp varselskilt, skriver fylket i en erklæring.

Den eneste advarselen på stedet er et håndmalt skilt på parkeringsplassen som sier «Blåsehull: Parker og spaser på egen risiko».