Her danser verdens minste mann

Måler 70,2 centimeter over bakken og livnærer seg som narkoskurk på film.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): 24 år gamle Edward Nino Hernandez kan nå offisielt smykke seg med tittelen verdens minste mann. Hernandez rager 70,21 centimeter over bakken og veier 10 kilo. Han er den eldste av fem søsken og bor sammen med familien i sparsommelig leilighet i Bosa, et fattig distrikt den sørlige delen av Colombias hovedstad Bogota.

- Jeg er lykkelig fordi jeg har en verdensrekord, sier Hernandez ifølge nyhetsbyrået APTN.

Han sier han elsker og danse, har en drøm om å eie en Mercedes og vil gjerne se verden. Hernandez jobber for tiden som skuespiller der han spiller en narkoskurk.

Verdensrekordholderen har en kjæreste. Hun kaller seg Fanny, er 18 år og måler 1,5 meter på strømpelesten.

Edwards foreldre har ikke fått oppgitt noen grunn til at sønnen er småvokst. Noemi som er Edwards mor, forteller at sønnen ikke har vokst siden han var to år gammel og at legene ved landets universitet studerte ham til han var tre år før de mistet interessen.

Edward har mistet en søster som var tilsvarende småvokst. Hun rakk ikke å bli ett år. Foreldrenes yngste barn, 11 år gamle Miguel, er bare 93 cm høy. De tre andre brødrene er normale av vekst.

Men tiden der Edward Nino Hernandez kan kalle seg verdens minste mann ser ut til å bli kort. Det er forventet at Khagendra Thapa Magar fra Nepal vil overta tittelen når han fyller 18 år den 14. oktober.
Magar måler 56 centimeter og er for tiden utropt av Guinness rekordbok som verdens minste tenåring.

DEN NYE KONGEN: Det er forventet at Khagendra Thapa Magar vil kreve tittelen som verdens minste mann når han fyller 18 år.  Foto: REUTERS/Gopal Chitrakar
DEN NYE KONGEN: Det er forventet at Khagendra Thapa Magar vil kreve tittelen som verdens minste mann når han fyller 18 år. Foto: REUTERS/Gopal Chitrakar Vis mer