VURDERER «MATKREMATORIER»: Bildet viser en bulldoser som destruerer vestlig produsert ost som er innført importforbud på. Dette skjer på en søppelfylling utenfor Belgorod, 700 km sørøst for Moskva. Russiske medier melder at jordbruksdepartementet har vurdert å kjøpte inn mobile «matkrematorier» som skal øke tempoet på destrueringen.  Foto: EPA / Reuters / NTB Scanpix
VURDERER «MATKREMATORIER»: Bildet viser en bulldoser som destruerer vestlig produsert ost som er innført importforbud på. Dette skjer på en søppelfylling utenfor Belgorod, 700 km sørøst for Moskva. Russiske medier melder at jordbruksdepartementet har vurdert å kjøpte inn mobile «matkrematorier» som skal øke tempoet på destrueringen. Foto: EPA / Reuters / NTB ScanpixVis mer

Her destruerer Putin enorme mengder importert ost og tomater

Putin får pepper av sine egne etter at matprisene skyter i været.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Når de nå ødelegger mat, hva er det neste? Det virker som at våre myndigheter ikke bryr seg om folket, sier Olga Saveleva til BBC.

Stadig flere russere mener at myndighetene ikke tar innover seg hvilke konsekvenser importforbudet får for det russiske folket, og Saveleva har nå startet en underskriftskampanje mot embargoen:

«Sanksjonene har ført til en stor vekst i matvareprisene i Russland. Russiske pensjonister, veteraner, storfamilier, uføre og andre trengende er blitt tvunget til å begrense sin diet, på grensen til sult», står det i underskriftskampanjen som er lagt ut på change.org.

ULOVLIGE TOMATER: Tomater er blant varene som Putin har innført importforbud på. Nå ødeleggges store mengder vestlige matvarer i Russland. Foto: EPA / Reuters / NTB Scanpix
ULOVLIGE TOMATER: Tomater er blant varene som Putin har innført importforbud på. Nå ødeleggges store mengder vestlige matvarer i Russland. Foto: EPA / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Ifølge Reuters så har mer 285 000 så langt skrevet under på kravet om at Putin må gi mat til folk i nød.

Innførte importforbud Det var i fjor sommer Vladimir Putin innførte importforbudet på fisk, frukt, grønnsaker, kjøtt og melkeprodukter fra Norge, USA, EU, Australia og Canada.

Produktene storfekjøtt, fersk og frossent, svin, ferskt og frossent, fjærkre, ferskt og frossent, saltet kjøtt, røkt kjøtt, fisk og fiskeprodukter, melk og melkeprodukter og grønnsaker er alle spesifisert i dekretet som ble undertegnet statsminister Dmitrij Medvedev.

Forbudet var en reaksjon på de vestlige sanksjonene mot Russland som ble innført i fjor på grunn av Russlands rolle i krigføringen i Ukraina.

Ifølge Reuters har matvareprisene økt med over 20 prosent som følge av importforbudet.

Vurderer mobile «matkrematorier» Torsdag hev Putin enda mer bensin på bålet, da han underskrev et dekret som beordret at den importerte maten skulle ødelegges.

Russiske medier melder at jordbruksdepartementet har vurdert å kjøpte inn mobile «matkrematorier» som skal øke tempoet på destrueringen.

Jordbruksminister Alexander Tkachev avslo å kommentere dette overfor Reuters onsdag.

Olga Saveleva, som startet underskriftskampanjen, mener russere blir dyttet ut i fattigdom på grunn av Putins politikk.

- En pensjonist skrev følgende til meg: «Jeg kan ikke spise, jeg kan ikke kjøpe det ene eller det andre, så hvis de skal ødelegge maten kan de heller ta det med hjem til meg. Jeg kan spise det!»