Her diskuterer president-kandidatene Terra-skandalen

Presidentkandidat John McCain dro fram Norge og Terra-skandalen for å illustrere USAs råtne boligmarked i nattens debatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Starten på Terra-skandalen er nå brakt inn i amerikansk valgkamp som et eksempel på håpløs forretningsmoral og vannskjøting av økonomien. Under den store republikanske debatten i Los Angeles i natt norsk tid var økonomi og Irak-krigen øverst på dagsorden.

At konsekvensene av boligkrisa i USA også rammet lokalsamfunn i Norge ble brukt for å illustrere hvor ille situasjonen for amerikanske huseiere er blitt.

Les om situasjonen Narvik, beskrevet i New York Times.

- Norge påvirket av boligsituasjonen i USA

Bak Terra-skandalen i Norge ligger blant annet mange underfinansierte boliglån i USA, som meglerhuset Terra Securities tilbød kommunene å investere i gjennom amerikanske Citibank.

Sparingen i underfinansierte lån har ikke bare vakt oppsikt i Norge, der kommuner nå går på tap i hundremillioners-klassen. I USA har de misligholdte lånene vært et klart tegn på at amerikansk økonomi ikke går godt og de har gjort mange familier hjemløse i løpet av høsten og vinteren.

- Når en by i Norge blir påvirket av boligsituasjonen i USA, så har vi satt oss selv i et veldig interessant dilemma, sa presidentkandidat og sentator John McCain.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer