Her disser Trump andre som ikke betaler skatt

Selv skal han ikke betalt føderal inntektsskatt i 18 år. 

BETALTE IKKE SKATT: Avskrivning av et tap på 916 millioner dollar i 1995, skal ha gjort at den republikanske presidentkandidaten Donald Trump kan ha unngått å betale skatt i 18 år. Twitre om skatt har han derimot gjort. Foto:  REUTERS/Carlo Allegri     TPX
BETALTE IKKE SKATT: Avskrivning av et tap på 916 millioner dollar i 1995, skal ha gjort at den republikanske presidentkandidaten Donald Trump kan ha unngått å betale skatt i 18 år. Twitre om skatt har han derimot gjort. Foto:  REUTERS/Carlo Allegri TPX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): ): En rekke, frekke meldinger om andres skatt postet på Twitter av Donald Trump, hentes nå fram fra glemselen.

De har fått fornyet aktualitet etter at storavisa New York Times avdekket at den republikanske presidentkandidaten kan ha unngått å betale føderal innteksskatt i 18 år, med loven i hånd.

- Jeg kan de komplekse skattelovene våre bedre enn alle som har vært presidentkandidater tidligere, og jeg er den eneste som kan fikse dem, skrev Trump på Twitter i går, som sin første kommentar til saken.

Obamas skatt

Men det er altså ikke først gang milliardæren har ytret seg om skatt.

BBC har funnet fram hele ti eksempler der han blant annet går hardt ut mot andre som ikke betaler skatt. Her er noen av dem:

En av dem som Trump i sine meldinger mener burde betale mer, er president Barack Obama.

«Barack Obama, som vil heve skattene, betaler bare 20,5 prosent skatt av lønna på 790 00 dollar. Gjør som jeg sier, ikke som jeg handler,» skriver han i en twitter-melding i april 2012.

Halvparten betaler ikke

«HALVPARTEN av amerikanerne betaler ikke inntektsskatt, på tross av en ødeleggende offentlig gjeld…» , klager han i en melding fra februar 2012, og lenker til en artikkel med samme tittel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer