Her døde 24 mennesker

I kollisjonen med en trailer ble fem digre papirruller slynget inn i bussen til 40 finske ungdommer på vei til skiferie. 23 unge og bussjåføren deres hadde ikke en sjanse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det var et fryktelig syn som møtte politi og redningsmannskaper som kom til ulykkesstedet like etter klokka to i natt. Bussen med de 40 finske ungdommene hadde kollidert med en semitrailer på riksvei 4 ved Äänekoski, omtrent 50 kilometer fra hovedstaden Helsingfors.

I og rundt vraket av de to kolossene fant redningsfolkene 24 døde mennesker. Foruten bussjåføren var de fleste omkomne i tenåra eller tidlig i tjueåra - den yngste bare 14 år.

– Det er det verste jeg har sett. Da jeg gikk rundt bussen så jeg først en ung jente som hang ut av et vindu. På bakken lå en ung mann. Det går ikke an å beskrive følelsen, sier øyenvitnet Petteri Kivimäki til Aftonbladet.

15 busspassasjerer ble alvorlig skadd, og ble fraktet til sentralsjukehuset i Jyväskylä. Fire av disse kjemper i øyeblikket for livet.

Knust av papirruller

Ungdommene i bussen var på vei til helgeferie i skistedet Ruka i nord-finske Lappland. Flere lå trolig og sov da de to kjøretøyene kolliderte og trailerens henger dundret inn i bussen.

Hengeren var lastet med papirruller som veide 750 kilo hver. I sammenstøtet løsnet fem av disse fra lasten, og ble slynget med stor kraft inn i bussen gjennom frontruta.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer