Her døde 33 nordmenn i årets første måneder

2016 kan bli dystert «toppår» dersom tendensen holder seg.

FARLIG TRAFIKK: Mange utlendinger dør eller blir skadd i den uoversiktlige thailandske trafikken. Her fra Phuket. Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet
FARLIG TRAFIKK: Mange utlendinger dør eller blir skadd i den uoversiktlige thailandske trafikken. Her fra Phuket. Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PATTAYA (Dagbladet): Flere tusen nordmenn oppholder seg til enhver tid i Thailand. Dermed blir også skade- og dødstallene fra landet forholdsvis høye. Men 2016 skiller seg så langt ut med uvanlig mange dødsfall i årets første måneder.

- Fram til midten av april har vi hatt 33 dødsfall. Det er relativt mange, opplyser Brita Ve Magnusson, ambassaderåd ved ambassaden i Bangkok, til Dagbladet.

Fortsetter tendensen, vil antallet nordmenn som døde i Thailand i år, til slutt bli over 100, og dermed tangere eller overgå «toppåret» 2014, da 102 dødsfall ble meldt.

I hele fjor var tallet 85.

Menn over 50 Det fins ikke noe pålitelig tall på akkurat hvor mange nordmenn som oppholder seg i Thailand. Ambassaden har registrert ca. 6000 på tremånedersvisum, men ferierende på vanlig 30-dagers turistvisum og fastboende på fornybart ettårsvisum kommer i tillegg.

Magnusson opplyser at det hovedsakelig er menn på over 50 år som dør i Thailand.

- Men det er også yngre personer blant dem som dør. Det er trist, sier ambassaderåden.

Hun forteller at dødsårsaken for en stor del er dårlig helse og trafikkulykker. Drukning, som tidligere utgjorde en betydelig andel av dødsfallene, er det nå mindre av.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer