Her døde 800 griser i brann

Dyretragedie i Vestnes i Romsdal i natt. Bonden røykskadd etter stor redningsinnsats.

DYRETRAGEDIE:  I disse brannruinene på gården ved Rypdal i Vestnes omkom nærmere 800 griser i natt. Brannen startet ved 02.30-tiden, og her er brannmannsjkapene fortsatt i gang ved 09.30-tiden i formiddag. I bakgrunnen det hvite uskadde, våningshuset og et annet fjøs til sau og storfe. Foto: Torstein Tormodsson Sønstabø.
DYRETRAGEDIE: I disse brannruinene på gården ved Rypdal i Vestnes omkom nærmere 800 griser i natt. Brannen startet ved 02.30-tiden, og her er brannmannsjkapene fortsatt i gang ved 09.30-tiden i formiddag. I bakgrunnen det hvite uskadde, våningshuset og et annet fjøs til sau og storfe. Foto: Torstein Tormodsson Sønstabø. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mellom 700 og 800 griser brant inne i en stor brann i et to etasjers grisehus ved Rypdal i Vestnes kommune i Romsdal natt til søndag.

Søndag ettermiddag har veterinærer bestemt at også de 95 smågrisene som ble berget i første omgang, skal avlives på grunn av helsetilstanden.

Det opplyser Sunnmøre politidistrikt. — Nærmere 800 griser har brent inne og 25-30 griser måtte avlives av slakter på stedet. Fem-seks griser som klarte å komme seg ut fra det brennende fjøset, ble avlivet av Viltnemnda på grunn av store brann- og røykskader, sier operasjonsleder Arnfinn Valderhaug i Sunnmøre politidistrikt. Politiet ble varslet om brannen like før klokka 02.30. Brannvesen, ambulanse og politi dro til stedet, og ved ankomst var grisehuset overtent. Det var en stund også fare for at brannen skulle spre seg til våningshuset og andre driftsbygninger på gården med storfe, sau og hester.

Beboerne berget Beboerne på gården hadde da kommet seg i sikkerhet, men en person hadde fått røykskader og ble kjørt til legevakt for sjekk.

- Det var bonden på gården som ble sendt til legevakt med røykskade. Før det gjorde han en stor innsats i redningsarbeidet, sier lensmann Hans-Erik Petresen i vestnes til NRK Møre og Romsdal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer