Her døde fem unge

GOL (Dagbladet): Godstoget kom susende inn på stasjonsområdet i rundt 90 km/t. Bilen med de fem ungdommene var på planovergangen ved enden av Gol stasjon, og ble fullstendig smadret av det 700 tonn tunge toget. De fem ungdommene døde momentant, og har etterlatt seg en bygd i sorg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går våknet bygdas 4500 innbyggere til beskjed om den verste ulykken i Hallingdal etter krigen. - Det er uforståelig at noe slikt kunne skje, sier lensmann Per Egil Garborg. Han kjente alle de fem omkomne personlig. - Etterforskning pågår, og jeg vil ikke gi meg inn på spekulasjoner eller gå i detaljer om hva som har skjedd, før det arbeidet er avsluttet. - Det har vært en meget, meget tung dag, sier Garborg.

Redselsfullt

Det var et redselsfullt syn som møtte de første som kom til ulykkesstedet. Bilen ble knust i et voldsomt smell, og glassbiter og vrakdeler lå spredt utover området. Selve bilvraket ble skjøvet foran toget gjennom hele stasjonsområdet. Toget stoppet først 500- 600 meter etter ulykkespunktet. - Alle de fem omkomne var i bilen da de ble funnet, sier Garborg.

Drakk vann

Venner av de omkomne sier de fem forlot en pub i sentrum av Gol rundt klokka to. Da skulle de angivelig besøke en kamerat som bor på den andre siden av jernbanelinja. Det var da de var på vei tilbake at ulykken skjedde. Det er ikke klart hvem av de fem som kjørte bilen. Ifølge venner drakk eieren av bilen bare vann i den tida han var på puben. - Jeg synes ikke vi skal bringe spørsmålet om promille opp i denne saken. Det ordet er så grotesk oppå alt det andre, sier lensmann Garborg. Det sto et vestgående godstog og ventet på stasjonsområdet til toget mot Oslo hadde passert. Ungdommene kan ha trodd at det røde signalet skyldtes det ventende toget. Overgangen har bare bom over halve veibanen, og det er mulig å kjøre over selv når bommene er nede.

Meningsløst

- Ungdommene var på planovergangen der og da. Jeg vet ikke hvorfor, sier Garborg. Lensmannen hadde tidlig i går ettermiddag ikke fått beskjed om andre vitner til ulykken enn lokomotivføreren. - Men jeg har ikke brakt i erfaring om føreren i det ventende toget har sett noe, sier Garborg. Han brukte det meste av ettermiddagen og kvelden i går sammen med de pårørende. Samlet dro de til ulykkesstedet ved 17.30-tida. Klokka 17.00 i ettermiddag er det minnestund for de unge døde i Gol kirke.