Her døde to

TJØME (Dagbladet): Klokka tre natt til i går braste en speedbåt inn i denne holmen. Lars Bøe (20) og Tage Christopher Torgersen (27), begge fra Tjøme, omkom. En 24-åring som også var om bord i båten slapp fra ulykken uten fysiske skader.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Han som overlevde rakk bare tenke tanken at de var ute av kurs, så smalt det, sier politiadvokat Jan Helge Palm ved Tønsberg politidistrikt til Dagbladet.

Ulykken fant sted i Røssesundet på Tjøme i Vestfold. I 20 knop kjørte de tre nordover fra Havna i en 14 fots speedbåt av merket Cobra med en 50-hesters påhengsmotor.

I sundet kjørte de rett på en umerket holme.

En meter lenger til venstre, og speedbåten hadde kollidert med en cabincruiser som hadde ankret opp ved holmen for natta. En drøy meter lenger til høyre, og de tre mennene hadde bommet på hele holmen.

20 knop

Baugen ble fullstendig smadret da båten smalt inn i bergnabben. Båten gled ut fra holmen og vannet fosset inn.

- 24-åringen har forklart at han hele tida var ved bevissthet. Han og den ene kameraten ble liggende i båten etter sammenstøtet. Den andre så han ikke mer til. Han forsøkte å hjelpe vennen, men da båten begynte å synke, måtte han gi opp, forklarer Palm.

Tapet av to kamerater har gått hardt inn på den overlevende. I går fikk han krisehjelp før politiet avhørte ham. Ingenting i vitneavhøret har gitt politiet mistanke om promille.

Sjokkvåkning

Smellet vekket personene om bord i cabincruiseren like ved. Rett etter hørte de rop om hjelp fra den ene overlevende og slo øyeblikkelig alarm.

- Nattas ulykke har vært så traumatisk at vi ikke ønsker å snakke om det, sier en kvinne og en mann om bord i cabincruiseren til Dagbladet.

Redningsmannskap var raskt på plass og startet søk etter de to som var forsvunnet. Luftambulansen rykket ut med helikopter. En dykkerinstruktør som tilfeldigvis overnattet om bord i en dykkerbåt i Havna, hadde VHF-radioen innstilt på alarmkanalen.

- Jeg var på ulykkesstedet i løpet av ti minutter. Etter 25 minutter hadde jeg utstyret på og startet søket. Han som overlevde var litt desorientert, men han pekte ut hvor jeg skulle starte letingen, sier dykkerinstruktør Øyvind Lunde.

<B>RETT PÅ:</B> De hvite merkene i berget like under Øyvind Granlund viser hvor båten traff. I går kveld vendte redningsmannskapene og Granlund sammen med resten av mannskapet i prosjektet Trygg sommer tilbake til dette stedet for å minnes de to omkomne.