Her dør 89 mennesker

Filmet terrorangrepet i Madrid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Spanias største avis, El Pais, publiserte i dag seks bilder fra et overvåkingskamera inne på togstasjonen Atocha. Filmen ble tatt opp 11. mars, da terrorister som trolig tilhører al-Qaida sprengte ti bomber på fire tog i Madrid.

191 mennesker ble drept, og over 1800 skadd.

13 sekunder

Klokka 07.39 sprenger bombene på Atocha. Folk blir kastet rundt inne på stasjonen, og når røyken har lagt seg ligger 89 mennesker drept på bakken. Omfanget av terrorangrepet var så stort at det ikke fantes nok bårer til alle de skadde. Flere ble hjulpet vekk i presenninger, tepper og på dører som hadde falt av togvognene.

Det var heller ikke nok ambulanser, så både drosjer og busser ble brukt som sykebiler.

De seks bildene fra stasjonen viser et tidsrom på 13 sekunder, mens tre bomber eksploderer inne på det ene toget. Terrorangrepet ble filmet fra et kamera som var plassert litt i underkant av én etasje over togskinnene.

55 siktet

Den første bomben gikk av i den sjette togvogna, etterfulgt av en bombe i vogn nummer fem og enda en i vogn fire. Alle bombene eksploderte få sekunder etter hverandre. Et annet tog som ble rammet, var bare 500 meter fra stasjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer