Her dør minst én nordmann i uka

65 nordmenn døde i Thailand i fjor. Mange av dem omkom i trafikken.

TRAFIKKOFFER: Thailandske redningsetater har hendene fulle med å rykke ut til ulykker der utlendinger er involvert. Bildet er tatt på veien mellom Phuket by og Patong. Foto: RALF LOFSTAD / DAGBLADET
TRAFIKKOFFER: Thailandske redningsetater har hendene fulle med å rykke ut til ulykker der utlendinger er involvert. Bildet er tatt på veien mellom Phuket by og Patong. Foto: RALF LOFSTAD / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PATONG (Dagbladet): Nordmenn trekkes mot solfylte, serviceinnstilte og billige Thailand, og mange, særlig pensjonister, slår seg ned der - for tida befinner rundt 6300 norske statsborgere seg i landet på langtidsvisum (over 90 dager).

Men mange kommer aldri hjem igjen til Norge; hvert år dør et betydelig antall nordmenn i «smilets land».

- I hele fjor døde 65 nordmenn i Thailand, opplyser Brita Magnusson, ambassaderåd ved den norske ambassaden i Bangkok, til Dagbladet.

- Overvurderer sine evner Magnusson forteller at antallet dødsfall har vært noenlunde stabilt de siste åra, og at nordmennene dør av ei lang rekke årsaker, som hjemme i Norge - men uforholdsmessig mange omkommer i trafikkulykker eller drukner.

- I fjor ble sju drept i trafikken, mens fire druknet, sier ambassaderåden.

Hun understreker at mange nordmenn nok overvurderer sin evne til å håndtere det kaotiske thailandske trafikkbildet, og at mange av ulykkene skjer i forbindelse med motorsykkel- eller scooterkjøring.

- Mange kjører uten hjelm og tar ikke hensyn til trafikkreglene. De tar unødvendige risikoer, og er ofte ikke tilstrekkelig forberedt på venstrekjøringen, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer