Her dør Rachel

Rachel Corrie (23) ble kjørt ned av en bulldozer i et forsøk på å stanse rivingen av palestinske hus. - En ulykke, konkluderer den israelske hæren. Se bildene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Rachel Corrie tilhørte gruppa International Solidarity Movement (ISM) og hadde flere aksjoner som menneskelig skjold bak seg. I mars forsøkte Rachel og ISM å hindre israelske soldater i å rive palestinske hus i flyktningeleiren Rafah.

- Rachel sto alene foran huset mens vi forsøkte å stoppe bulldoserne. Hun vinket til bulldoseren for å få den til å stoppe. Så falt hun, men bulldoseren fortsatte å kjøre forover. Vi ropte stopp, stopp, men bulldoseren stoppet ikke. Den hadde kjørt helt over henne, før den stoppet og rygget over henne en gang til, sa Greg Schnabel som var med gruppa til Rafah etter ulykken.

Rachel ble fraktet til sykehus, men døde en time etter.

- Ulykke

Den israelske hæren satte ned en granskingskommisjon etter krass kritikk. Nå har den militære påtalemyndigheten konkludert med at Rachels død ikke skyldtes bulldozeren.

«Det står klart at frøken Coreys død ikke var forårsaket av en direkte aksjon av bulldozeren eller at den kjørte over henne, men av nedfallende jord og byggematerialer som ble revet av maskinen» oppgir hæren som uttrykker sin beklagelse over hver hendelse der uskyldige mennesker skades.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer