- Her dør skogen av global oppvarming

Disse furutrærne skulle vært grønne, og bare det. Ødeleggende biller yngler i alt for varm Canada-vinter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Enorme deler av Canadas frodige, grønne skoger blir rødfarget og dør av furubiller som nå dreper flere trær enn skogbranner og tømmerhogst hos USAs nabo i nord.

- Rundt 4,1 millioner hektar skog, halvparten av all skog i området kalt Cariboo-Chilcotin, er infisert av furubillen, forteller skogentomolog Leo Rankin ved Williams Lake Forestry Centre i en epost til Dagbladet.no.

- Klimaendringene skjer nå

Den canadiske insektsforskeren har tatt de oppsiktsvekkende bildene som Dagbladet.no har fått tilgang til. De viser med all mulig tydelighet konsekvensene av skadedyrets herjinger i Canada. Men den bakenforliggende årsaken er langt mer skremmende enn at de sultne insektene tilfeldigvis har et godt år:

- Man får vondt i magen av å tenke på det. Folk sier at klimaendringene er noe barna våre må bekymre seg for. Feil. Det skjer nå, sier forsker Allan Carroll til Washington Post.

Han er ansatt ved Pacific Forestry Centre i Victoria og er ikke i tvil om hva som har forårsaket billeinvasjonen. Carroll har undersøkt sammenhengen mellom varmere vintre og furubillens spredning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer