Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her drakk de metanolspriten

På dette rommet til Isabel Loor (18) fikk Østfold-ungdommene i seg metanolspriten. Hun får ikke fred før alle er ute av sykehuset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GREÅKER (Dagbladet): Isabel (18) ble utskrevet fra Sykehuset Østfold Fredrikstad i går. Hun er erklært friskmeldt, men ungjenta klarer ikke å glede seg over det.

-  Jeg er bare bekymret for hvordan det går med kjæresten min og kameraten min, sier hun. To gutter på 18 og 19 år er fortsatt innlagt på sykehuset. 18-åringen er symptomfri og uten tegn til skade.

-  Han blir mest sannsynlig skrevet ut i dag, sier informasjonssjef Trond Degnes ved Sykehuset Østfold Fredrikstad. 19-åringen, som tidligere lå skadd på intensivavdelingen er overflyttet til vanlig sengepost.

-  Det ser ut til at pasienten kommer til å slippe seinskader, men for sikkerhets skyld blir pasienten observert et par dager til ved sykehuset, sier Degnes.

Flaskene var åpnet

De fem vennene hadde mandag avskjedsfest for en kamerat som hadde vært på besøk i området i omkring ei uke.

-  Vi satt på rommet mitt og spilte kort og hørte på musikk fra ca. klokka sju på kvelden til klokka fire på natta. Vi hadde to flasker som jeg har blitt fortalt ble kjøpt på polet i Sverige. Den ene var en Hot\'n Sweet, den andre en Vodka Mandarin, forteller Isabel.

-  Vi hadde også en halvannen liters Farris-flaske med 96 prosent hjemmebrent og noen brusbokser fra Sverige som vi brukte som blandevann. Boksene var ikke åpnet før festen.

 HADDE AVSKJEDSFEST:  Her inne på dette rommet til Isabel Loor (18) i Greåker i Østfold, fikk en ungdomsgjeng i seg metanolsprit. -  Vi skulle bare ha en avskjedsfest for en kamerat, sier Isabel. Foto: John Terje Pedersen
HADDE AVSKJEDSFEST: Her inne på dette rommet til Isabel Loor (18) i Greåker i Østfold, fikk en ungdomsgjeng i seg metanolsprit. - Vi skulle bare ha en avskjedsfest for en kamerat, sier Isabel. Foto: John Terje Pedersen Vis mer

Også hadde vi noen ølflasker som vi åpnet på festen.

-  De tre flaskene med sprit var åpnet før de kom hit til huset, forteller hun.

Hadde ingen mistanke

-  Vi tenkte ikke på at dette kunne være farlig. Da hadde vi jo ikke drukket det, sier hun. Hun har tenkt mye på hvilke flasker metanolen var i.

-  Jeg vil ikke spekulere. Men jeg synes det er litt merkelig at en av oss bare drakk av hjemmebrenten og at det hos han ikke ble påvist metanol. Vi som ble innlagt på sykehus med forgiftning hadde drukket av både polflaskene og hjemmebrenten.

Vil unngå sprit

-  Det var en person som hadde med polflaskene, og en annen som kom med hjemmebrenten. Jeg vet ikke hvor den opprinnelig kom fra, forteller Isabel.

All spriten var i huset fra før festen på mandag. Noe av alkoholen ble konsumert på en sammenkomst lørdag.

-  Jeg vet ikke sikkert hva som ble drukket av på lørdag. Mandag ble alt tømt, forteller Isabel.

Hendelsen har gjort henne svært engstelig.

-  Det kan ta lang tid før jeg tør å drikke igjen. Sprit vil jeg ligge unna til jeg blir gammel nok til å gå på polet og kjøpe det selv. Og jeg vil åpne forseglinga selv, sier 18-åringen, som synes dagene er tunge.

Farlig å gamble

-  Jeg får ikke fred med meg selv før kjæresten og kameraten min er ute av sykehuset og er friske, sier 18-åringen, som nå vil ha myndighetene på banen.

-  De må oppsøke ungdom og fortelle hvor farlig dette er, sier hun, og ønsker selv å advare andre på det sterkeste mot å drikke noe man ikke vet hva er.

-  Ikke drikk noe du ikke er helt sikker på hva er. Ikke dra på fest til fremmede. Bryt forseglinga selv. Ikke kjøp noe fra folk du ikke kjenner, og ikke drikk sprit du ikke vet hvor kommer fra. Ta heller den ekstra utgiften og kjøp på polet. Det er ikke verd å gamble med livet. Det er ikke verdt det, sier Isabel.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!