Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her drar vogntoget med seg personbil i 1,5 km - uten å merke det

På overvåkningsvideoen fra Eidettunnelen i Sarpsborg kan man se hvordan en personbil ble skjøvet foran et vogntog på motorveien.

MERKET INGENTING: På overvåkningsvideoen fra Eidtunnelen i Sarpsborg kan man se hvordan en personbil ble skjøvet foran et vogntog på motorveien. Video: Statens Vegvesen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I bilen var en kvinne i 60-årene og en tre år gammel jente. De ble lettere skadd og fraktet til sykehus for sjekk.

- De har utvilsomt hatt en skremmende opplevelse, sa operasjonsleder Ronny Årstein til TV 2 like etter hendelsen, som foregikk søndag 11. mars tidligere i år.

Vogntoget skal ha kjørt inn i bilen da føreren byttet felt. På grunn av blindsonen fikk ikke føreren med seg at han skjøv en personbil foran seg i den om lag 1.500 meter lange strekningen han kjørte før han stoppet, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

Fikk førerkortet beslaglagt

Føreren av vogntoget skal ha fått førerkortet sitt beslaglagt og en bot på 8.000 kr.

– Føreren har fortalt at bilen kom i blindsonen, og han var ikke klar over at bilen lå foran han. Fagfolk har bekreftet at dette er fullt mulig. Det er store og sterke krefter i et vogntog, har krimsjef ved Sarpsborg politistasjon Kai Andersen uttalt til TV 2.

- Vi er glad for at det har gått fint med alle parter.

Videre forteller Andersen til TV 2 at saken nå er avsluttet.

- Aldri sett noe tilsvarende før

- Generelt kan jeg si at en hendelse som dette er et godt eksempel på at det er viktig å være oppmerksom i trafikken, og å følge trafikkreglene, sier Arne Bjørklund, seksjonsleder i Statens vegvesen.

Han har jobbet der siden 2010.

- Jeg har aldri sett noe tilsvarende før!

BRØYTEBIL I FULL FART: Brøytebilen kjørte i over 50 km/t på gangveien. Nå har sjåføren mistet jobben. Foto: privat Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!