Her dreper oljen dyrene og raserer naturen

Se alt du trenger å vite om oljekatastrofen i et interaktivt kart.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Et nytt interaktivt kart gjør at du kan følge utbredelsen av oljekatastrofen i Mexicogolfen i nær sanntid, og sette det i sammenheng med en enorm mengde informasjon om blant annet truede dyrearter, sårbare naturområder og værforhold.

Kartet, som du kan klikke deg rundt i øverst i artikkelen, viser hvor oljen er akkurat nå, hvor det ventes å spre seg de neste dagene, og steder det er bekreftet ulike typer søl på land.

I høyremargen, under fanen «Layers», kan du legge til relevante opplysninger, for eksempel de siste satellittbildene, hvor det finnes havskilpaddereir, skjøre korallrev, hvalhabitater og områder rike på skalldyr og fisk.

Dette kan blant annet kombineres med værradar, værvarselet, kart over havbunnen, utbredelsen av fiskeforbudssonen og sporing av fartøyene som deltar i arbeidet. Klikker du fanen «Legend» får du forklaring på tegnene og fargene du ser i kartet.

Under kan du se en utfyllende tidslinje for hendelser de siste 60 dagene etter at riggen Deepwater Horizon eksploderte, og startet det som trolig blir USAs største miljøkatastrofe gjennom tidene.