Her drikker Bill Gates vann laget av menneskelig avføring

- Jeg kunne drukket det hver dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Microsoft-grunnlegger Bill Gates har de siste årene brukt sin tid på humanitært arbeid.

Nå støtter milliardæren et selskap som har utviklet en maskin som gjør kloakk om til drikkevann og elektrisitet.

- Kunne drukket det hver dag 59-åringen har lenge jobbet aktivt for å skaffe vann for de 700 millioner menneskene som mangler det, og denne oppfinnelsen ser ut til å være et godt steg i riktig retning.

- Vannet smaker like godt som det jeg har fått på flaske. Og etter å ha sett hvordan det blir gjort, kunne jeg uten problem drukket det hver dag, skriver Gates på bloggen sin.

Avansert maskin Maskinen er bygget av selskapet Janicki Bioenergy, og har fått navnet Omni Processor. Den koster rundt 1,5 millioner dollar, og kan behandle kloakken til et samfunn på rundt 100 000 personer.

- Jeg så avføringen rulle inn i maskinen, skriver Gates på bloggen.

I videoen øverst i saken kan du se når Gates drikker vannet som kommer ut.

Maskinen koker avfallet, som gjør at vannet forlater tørkerommet som damp. Når vannet er i dampform filtreres det, før vannet gjøres flytende og går gjennom en rekke filtre.

Nest største dødsårsak I land uten moderne kloakksystemer hentes avføringen av lastebiler og dumpes i nærliggende elver eller andre dumpingplasser.

Rundt en milliard mennesker gjør fortsatt fra seg ute i det åpne. Det kan føre til sykdommer som diaré, som er den nest største dødsårsaken for barn under fem år.

Maskinen skal i første omgang testes ut i Senegal.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer