Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her drikker Chotu (6) seg mett: Lever på melk fra løshunder

- Hun behandler meg som en av valpene sine, sier den lille gutten. Nesten halvparten av Indias barn er underernærte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): India er ett av landene i verden som opplever størst økonomisk vekst. Men samtidig lever millioner i ekstrem fattigdom i det som går under navnet «Verdens største demokrati».

Hvor alvorlig problemet er fikk vi ett inntrykk av tidligere i år da statsminister Manmohan Singh la fram en rapport der det kom fram at over 40 prosent av Indias barn er underernærte.

Underernæringen var ikke noe man bare fant blant de mange fattige familiene, men også oppover i klassesystemet. For å sette tallene i perspektiv ble det vist til at 22 prosent - rundt halvparten av det indiske tallet - av barna sør for Sahara er underernærte.

- Hun behandler meg som valpene Videoen du kan se i denne saken viser et ekstremt eksempel på sultkrisen i India. Den er fra byen Jharkhand øst i landet, og viser den lille gutten Chotu Kumar, som overlever på å drikke melk fra ei løshund i nabolaget.

- Familien vår er veldig fattig, noen ganger blir jeg sulten, sier Chotu, som setter seg ned på knær for å få tak i pattene til løshunden som har forbarmet seg over ham.

- Hun biter meg ikke. Jeg liker henne og hun liker meg. Hun behandler meg som en av valpene. Jeg elsker å leke med hundene. De er vennene mine, sier lille Chotu.

Etter at faren døde for fire år siden falt familien ned under fattigdomsgrensa, skriver Huffington Post. Den eldre broren i familien tjener rundt 200 kroner i måneden på en hotelljobb, men det er ikke nok til å brødfø mora, bestemora og de to brødrene hans. Unicef har flere ganger påpekt at forholdene er kritiske i Jharkhand-området.

Sjokkert mor oppdaget drikkinga Familiens kosthold består vanligvis av grønnsaker og andre vekster de har funnet ute i skogen, og roti, et hjemmelaget, indisk brød.

Huffington Post skriver at Chotu for to år siden begynte å tilbringe nesten all tiden sin med løshundene i nabolaget. En morgen oppdaget mora Shanichari at guttungen satt og drakk seg mett fra løshundens patter.

- Mens han lekte med hundene utenfor huset så jeg at han drakk tispas melk. Jeg ble sjokkert. Jeg løp bort og dro ham vekk, men siden da har han gått til hundene hver gang han er sulten. Jeg har latt ham gjøre det, for jeg vet hvor sulten han er, sier mora.

- Jeg drikker melk fra henne tre ganger om dagen. Det er søtt, som sukker, sier Chotu.

- Folk har ikke råd til å kjøpe maten de trenger Han forteller om et nært vennskap mellom seg og en av løshundene. Nå har landsbyboere og myndigheter tatt affære og fått tak i en skoleplass til seksåringen, der får han mat en gang om dagen, men fortsatt drikker han hundemelken.

- Jeg er glad når jeg er sammen med henne. Hvis hun ikke er ved huset går jeg for å lete etter henne. Hun er alltid glad for å se meg og gir meg melk, sier seksåringen.

India-ekspert Knut Axel Jacobsen forklarte tidligere i år overfor Dagbladet at det ikke er mangel på mat som er problemet i India.

- Det er ikke hungersnød i landet, det er nok mat, men folk har ikke penger til å kjøpe maten de trenger, sa professoren i religionshistorie ved Universitetet i Bergen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling