Her dytter politimannen lamme Nicholas (25) ut av rullestolen

- Du kjører ikke over foten min. Nå havner du i fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dashbord-videoen fra en politibil viser episoden hvor en politimann i Lafayette, Indiana, dytter en handikappet mann i rullestol over ende.

Hendelsen skjedde 1. oktober i fjor, men først nå er videoen frigitt.

Dyttes over ende I videoen kan man se politimannen Tom Davidson snakke med Nicholas Kincade (25), som er lam fra livet og ned og sitter i rullestol.

Politiet hadde rykket ut, etter at Kincade hevdet at han hadde en pistol i sekken.

Politibetjentene fant ingen pistol på 25-åringen, men fant en lommekniv som Kincade mente han hadde på seg for å kunne beskytte seg selv.

Idet Kincade bestemmer seg for å forlate stedet, kjører han den motoriserte rullestolen over foten til politibetjenten. Davidson reagerer med å dytte Kincade over ende, slik at 25-åringen ramler ut av rullestolen og ned på asfalten.

- Du kjører ikke over foten min. Nå havner du i fengsel, sier politibetjenten mens gutten ligger nede.

De andre politimennene haster til for å hjelpe Kincade opp igjen, og får til slutt ringt etter en ambulanse.

Suspendert Kincade ble arrestert og siktet for legemsbeskadigelse av offentlig tjenstemann, men siktelsen ble senere henlagt.

Davison ble suspendert i 30 dager uten lønn, og fikk ett års prøvetid.

- Davidson kan ha handlet på refleks da rullestolen kjørte over foten hans. Men det var en maktbruk som aldri skulle vært der i utgangspunktet, uttalte sjef for politidepartementet i Lafayette, Patrick J. Flannelly, i en politiforklaring.