Her dytter villmannen et tilfeldig offer (23) ned på t-banesporet

Hattekrangel kunne endt med drap, viser uhyrlige overvåkningsbilder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det britiske transportpolitiet har gått ut med en ny ettersøkning etter en mann som i september i fjor angrep en tilfeldig kvinne (23) på t-banen i London og dyttet henne ned på skinnegangen.

BBC viste i forrige uke episoden på nytt i programmet «The Tube». Overvåkningsbildene fra Leicester Square-stasjonen har skapt sterke reaksjoner i Storbritannia. Flere medier har slått saken stort opp på nytt for å hjelpe politiet med å finne villmannen.

Bildene fra overvåkningskameraet fra stasjonen som er midt i et populært turistområde i London, viser hvordan villmannen er i krangel med flere personer før han treffer den 23 år gamle kvinnen. Ifølge politiet skal han ha kommet i en kort krangel med kvinnen om hatten sin, før han ut av ingenting angriper kvinnen og dytter henne ned på skinnegangen.

Kvinnen var i umiddelbar fare både for å få elektrisk støt og for å bli overkjørt av en av de mange t-banene som passerer stasjonen.

Vitner hjalp kvinnen umiddelbart opp i sikkerhet, mens videoen viser hvordan et annet vitne angriper villmannen for å hindre at han setter flere liv i fare.

Vitnene som hjalp kvinnen opp fra sporet, trodde først at hun var blitt knivstukket på grunn av skadene hun pådro seg da hun ble dyttet ned på skinnegangen.

- Kvinnen pådro seg et dypt kutt i siden da hun landet på skinnene, men hun var i stand til å dra seg selv opp til plattformen, sier etterforsker Fin Egan.

Villmannen klarte utrolig nok å rømme stasjonen før politiet ankom. Politiet har fortsatt ikke klart å pågripe ham, til tross for overvåkningsbildene. Villmannen beskrives som en mann rundt 40 år, hvit og han var pent kledd da han utførte angrepet.