BILBOMBE: To personer er pågrepet etter at det lørdag kveld eksploderte ei bilbombe utenfor et rettslokale i Londonderry i Nord-Irland, opplyser politiet. Video: PSNI DC&S District. Vis mer Vis mer Vis mer

Bilbombe i Londonderry i Nord-Irland:

Her eksploderer bilbomba

Britisk politi pågrep i dag fire personer etter at ei bilbombe eksploderte utenfor et rettslokale i Londonderry.

Lørdag kveld eksploderte en bilbombe utenfor et rettslokale i Londonderry i Nord-Irland.

To maskerte menn skal lørdag ha kapret en bil fra en pizzarestaurant, og parkert den utenfor rettslokalet i Bishop Street i byen Londonderry, skriver BBC.

Politiet mottok så et tips om at bilen inneholdt ei bombe, og de var i gang med å evakuere området da bilen eksploderte.

Se video av eksplosjonen i toppen av saken.

BILBOMBE: Eksplosjonen i Londonderry var kraftig, og politiet sier at de ser på saken som svært alvorlig. Foto: AFP
BILBOMBE: Eksplosjonen i Londonderry var kraftig, og politiet sier at de ser på saken som svært alvorlig. Foto: AFP Vis mer

Evakuerte

- Det hørtes ut som en stor eksplosjon. Jeg har ikke hørt noe liknende i Derry på lang tid, sier et vitne til kanalen.

Ingen ble skadd i hendelsen, men ifølge observatøren i nabolaget i den nordirske byen var det et lykketreff.

- Eksplosjonen fant sted lørdag kveld da det var mange folk ute i gatene. Hendelsen må tas på full alvor, sier Colin Neill, etatsmann for hotell- og restaurantbransjen i Nord-Irland til BBC.

BILEN: Bomben gikk av i en bil utenfor et rettslokale i Londonderry i Nord-Irland lørdag. Politiet ble varslet på forhånd, og hadde startet evakuering av området det bomben gikk av. Foto: Reuters / Clodagh Kilcoyne
BILEN: Bomben gikk av i en bil utenfor et rettslokale i Londonderry i Nord-Irland lørdag. Politiet ble varslet på forhånd, og hadde startet evakuering av området det bomben gikk av. Foto: Reuters / Clodagh Kilcoyne Vis mer

To pågrepet

Søndag ettermiddag ble først to personer pågrepet etter eksplosjonen. Seinere søndag ble ytterligere to til pågrepet, opplyser lokalt politi på Twitter.

Ifølge politiet kan angrepet ha blitt utført av New IRA, en utbrytergruppe fra Den irske republikanske hær (IRA), som fram til 2005 utførte flere angrep, skriver BBC.

Eksplosjonen har skapt store ødelegger i området, og politiet sier at de ser på saken som svært alvorlig.

I en uttalelse på Facebook lørdag kveld skrev politiet at de også etterforsker en bil til i området, men det har ikke kommet noen ytterligere informasjon om det.