Her eksploderer det i kosherbutikken øyeblikk før politiet rykker inn

Dramatiske bilder fra gisselaksjonen i Paris.

EKSPLOSJON  Øyeblikk før franske spesialstyrker smormet kosherbutikken, eksploderte det i butikken. Dette er et av flere dramatiske bilder fra politiaksjonen. Foto: AFP PHOTO / AFPTV / Gabrielle Chatelain
EKSPLOSJON Øyeblikk før franske spesialstyrker smormet kosherbutikken, eksploderte det i butikken. Dette er et av flere dramatiske bilder fra politiaksjonen. Foto: AFP PHOTO / AFPTV / Gabrielle Chatelain Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dramatiske bilder fra gisselaksjonen i Paris viser øyeblikkene før og etter franske spesialstyrker stormet den jødiske kosherbutikken i området Porte de Vincenne i hovedstaden fredag ettermiddag.

Da hadde gisseltakeren Amédy Coulibaly holdt minst seks personer som gisler i butikken siden tidlig fredag formiddag.

En politikilde, som bare vil gi fornavnet sitt, Gravier, bekrefter overfor Dagbladet at fire gisler ble drept ved den jødiske butikken i Paris, og at gisseltakeren Amédy Coulibaly er død.

Også Reuters melder at fire gisler ble drept.

Kjæresten Hayat Boumedienne skal ha hjulpet gisseltaker, og leide blant annet bilen så han kunne gjennomføre dagens operasjon, ifølge kilden. Hvor hun oppholder seg nå, er ikke kjent.

Gikk til aksjon samtidig De dramatiske bildene viser blant annet et stort antall spesialstyrker i øyeblikket rett før de stormer butikken, en eksplosjon i butikken og et bilde av politibetjenter som tar seg av et mannlig gissel som bærer på et barn.

Samtidig som franske spesialstyrker gikk til aksjon mot kosher-butikken, gikk de også til aksjon mot industriområdet utenfor landsbyen Dammartin-en-Goele hvor også terror-brødrene Kouachi holdt gisler.

Angrep satire-magasin Onsdag tok to maskerte gjerningsmenn med automatvåpen og skuddsikre vester seg inn i lokalene til satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris og dreper ti personer tilknyttet redaksjonen og to politifolk.

Ytterligere fire personer i Charlie Hebdo ble kritisk skadd men er nå utenfor livsfare. Terroristene, som skal ha uttalt til vitner at de var fra al-Qaida, skal blant annet ha spurt etter navngitte karikaturtegnere under angrepet.

Charlie Hebdo er kjent for å ha fått trusler fra islamistiske miljøer i mange år på grunn av vitsetegninger om profeten Muhammed. Gjerningsmennene klarte å flykte fra stedet og utløste den største politiaksjonen i nyere fransk historie.

Politikvinne ble skutt Torsdag ble en politikvinne og en gatefeier skutt i forstaden Mountrouge. Politikvinnen dør samme dag av skadene. Også dette angrepet anses som en terrorhandling, men ble etter alt å dømme utført av en tredje gjerningsperson og ikke de to mennene som var inne i Charlie Hebdo-lokalene.

Skytteren klarte å komme seg unna.

Tok gisler Fredag formiddag tok de to gjerningsmennene fra onsdagens avis-angrep seg inn i et industriområde i landsbyen Dammartin-en-Goele rundt sju mil utenfor Paris.

I en av bygningene tok de gisler og forskanset seg og var i 14-30-tida ennå omringet av enorme politistyrker.

Lik Dagbladet på Facebook.

FRI:  Et mannlig gissel og et barn blir tatt hånd om av politiet etter politiaksjonen. Foto: AP Photo / Michel Euler
FRI: Et mannlig gissel og et barn blir tatt hånd om av politiet etter politiaksjonen. Foto: AP Photo / Michel Euler Vis mer
STORMER:  Her stormer franske spesialstyrker kosherbutikken. Foto: AFP Photo / Thomas Samson
STORMER: Her stormer franske spesialstyrker kosherbutikken. Foto: AFP Photo / Thomas Samson Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer