Corona, smitte i Oslo:

Her eksploderte smitten med 114 prosent

Smitten har eksplodert med opptil 114 prosent per 100 000 innbyggere i enkelte bydeler i Oslo siste uke, og flere betegner situasjonen som utfordrende og bekymringsfull. Nordstrand ber om at tiltakene skjerpes i hovedstaden.

HØYE SMITTETALL: Ikke siden 19. november har smittetallene vært høyere i Oslo enn siste døgn, og hovedstaden har mer eller mindre vært stengt like lenge. Foto: Berit Roald / NTB
HØYE SMITTETALL: Ikke siden 19. november har smittetallene vært høyere i Oslo enn siste døgn, og hovedstaden har mer eller mindre vært stengt like lenge. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er registrert 231 nye smittetilfeller i Oslo siste døgn, det høyeste antallet siden 19. november.

- Oslo har de strengeste tiltakene i landet, det har vi hatt lenge og det vil vi fortsette med. Derfor har vi hatt god kontroll over smittesituasjonen, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap) til Dagbladet.

- Men jeg er bekymret over den økende smitten nå, spesielt fordi mange trolig har det muterte viruset. Det er ingen tvil om at import av variantene har gitt økt smittespredning i befolkningen, sier han.

Smittetilfellene som nå er registrert, er 80 flere enn foregående døgn, da det ble registrert 153 tilfeller. Det er også dobbelt så mange som snittet siste uke.

Økte med 114 prosent

Dagbladet har gått gjennom statistikken til Oslo kommune, og regnet ut den prosentvise økningen i de hardest rammede bydelene siden sist fredag.

Stovner bydel er hardest rammet, med 387 smittetilfeller per 100 000 innbyggere. Det er en økning på 43,3 prosent siden forrige uke, da tallet var 270 tilfeller per 100 000. Alna bydel inntar andreplassen med 345 tilfeller, en økning på 62,3 prosent, mens Grorud tar tredjeplassen med 310, en økning på 59,2 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer