Her endte bilen etter vanvittig politijakt

19-åringen kjørte en stjålet Lexus i vill fart over en rundkjøring og autovern, før den havnet på taket i Nitelva. Nå må mannen møte i retten.

- STJÅLET BIL: To personer ble hentet opp av vannet etter at denne bilen endte i vannet i Lillestrøm. Sjåføren hadde ikke gyldig førerkort. Video: Remi Presttun. Redigering: Ørjan RylandVis mer Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Klokka nærmet seg halv tre natt til lørdag 4. august i fjor sommer, da politiet ble oppmerksom på en blå Lexus som kjørte vinglete.

Politiet forsøkte å stoppe bilen for en kontroll på Strømmen, men den 18 år gamle sjåføren fra Akershus var ikke interessert i å roe ned. I stedet kjørte han over en trafikkøy i Strømsveien, trampet ned på gasspedalen, tok av til riksvei 159 ved Circle K på Fjellhamar og kjørte i full fart mot Lillestrøm.

Da bilen, som var meldt stjålet fra en adresse i Oslo noen dager tidligere, passerte fotoboksen i 80-sona i Rælingstunnelen, ble hastigheten målt til 177 kilometer i timen. Få meter etter fotoboksen blir fartsgrensa 70. Noen titall meter med tunnel seinere blir det 50-sone.

- Helt uvirkelig

Politipatruljen som hadde ligget tett på bilen hadde avbrutt forfølgingen allerede da bilen kjørte inn i tunnelen. De visste godt hva som ventet på den andre siden.

For da sjåføren og passasjeren kom ut av Rælingstunnelen kunne de se to ting. Lysene fra Lillestrøm, og en rundkjøring som det var umulig å manøvrere unna med hastigheter langt over fartsgrensa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer