TRAKTORSTOPP: Doningen gikk tom for bensin og politiet slapp derfor å ta i bruk en større veisperring lenger ned på denne veien. To menn ble pågrepet etter at de hadde kjørt med politiet i hælene i cirka én time og torpedert en politibil. Foto: Dan Åsen Hansen
TRAKTORSTOPP: Doningen gikk tom for bensin og politiet slapp derfor å ta i bruk en større veisperring lenger ned på denne veien. To menn ble pågrepet etter at de hadde kjørt med politiet i hælene i cirka én time og torpedert en politibil. Foto: Dan Åsen HansenVis mer

Her endte den elleville traktorjakten

Bilberger Olav Arild Aulibråten la seg på hjul etter traktortyvene på Romerike i dag tidlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Den elleville jakten der flere politipatruljer fulgte etter en traktor i nesten én time, endte med at traktoren gikk tom for diesel.

To menn ble pågrepet. Den ene en kjenning av politiet. Den andres identitet er foreløpig ukjent. Mennene er nå i politiets varetekt.

Dramaet startet i 06.20-tida i dag og endte 07.32. Da hadde den stjålne traktoren vært innom Årnes, Vormsund og Skogbygda.

- Skremt av alarmDet var bilverksted-eier og bilberger Olav Aril Aulibråten som varslet politiet om traktorligaen.

- Det var et verkstedeti firmaet mitt. De forsøkte å stjele en bil som hadde blitt taua inn noen dager tidligere. Bilen var nærmest et vrak og de klarte ikke få den med seg. Alarmen gikk og de ble skremt av gårde og stakk av med traktoren som de hadde tenkt å taue bilen ut med, sier Aulibråten til Dagbladet.

Bilbergeren bor like ved verkstedet og la seg på hjul etter traktoren. Den ble stjålet fra et annet firma tidligere på kvelden.

- Jeg så ferske traktorspor i snøen utenfor verkstedet, så jeg kjørte etter. Jeg ringte samtidig politiet og de kom veldig raskt, sier han.

Han forteller at fulgte etter traktoren i 3-4 kilometer, før politiet tok over. Han ble også vitne til når traktoren torpederte en politibil et stykke ut i traktorjakten.

- Jeg var cirka 100 meter unna da det skjedde. Jeg så bilskilt og deler lå i veien, sier Aulibråten.

- Flaks det gikk så braSelv ble han forsøkt spiddet av traktorsjåførene, sier han.

- De forsøkte å kjøre på meg med lesseappratet sitt. Det var bare flaks at det gikk så bra. Det var glatte veier og flere møtende biler måtte legge seg helt ut i veikanten for ikke å bli truffet, sier han.

Nå har varsleren selv tatt på seg å hente og bringe traktoren til sin rettmessige eier.

- Politiet gjorde en kjempejobb, men jeg er redd de slipper ut om kort tid. Det er ikke bra at notoriske folk som dette får gå fri, mener bilbergeren.

Ingen personskaderOmstendighetene rundt torpederinga av politibilen er noe uklar ennå.

- Underveis kjørte traktoren på en politibil så denne ikke lenger var kjørbar. Hvordan det skjedde er ikke klart, men det er lite trolig at det ble satt opp en politibil som sperring for en traktor, sier lensmann i Nes, Bernt Ingar Jaren, til Dagbladet.

Det er ikke kjent om det var politifolk i bilen da traktordesperadoen torpederte den, men ifølge Jaren er det ikke personskader etter episoden.