Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

BILJAKT

Her endte ferden etter politijakt i Lillestrøm

Stjålet Lexus i vill fart over rundkjøring og autovern på taket i elv.

- STJÅLET BIL: To personer ble hentet opp av vannet etter at denne bilen endte i vannet i Lillestrøm. Sjåføren hadde ikke gyldig førerkort. Video: Remi Presttun. Redigering: Ørjan Ryland Vi betaler for dine videoer. Send inn til [email protected] Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den ville ferden skjedde i en Lexus, som ble meldt stjålet i Oslo sist tirsdag.

- Det hele startet klokka 02.25 da en bil prøvde å kjøre fra patruljen som forsøkte å stanse dem for kontroll. Da ferden gikk inn i Rælingstunnelen i retning Lillestrøm, avbrøt patruljen forfølging, sier operasjonsleder Ronny Samuelson i Øst politidistrikt til NTB.

- Da bilen kom ut av tunnelen, angivelig i høy hastighet, kjørte den over en rundkjøring, fløy over et autovern og havnet på taket i elva.

Rett ved stedet ved Lillestrømbrua etter utgangen av tunnelen sto en annen patrulje som fikk øye på bilen. Politifolkene hoppet ut i vannet og fikk dratt de to ut av bilen og på land.

RESTENE av Lexus'en som ble meldt stjålet for fire dager siden etter å ha landet på taket i Nitelva natt til lørdag. Foto: Remi Presttun.
RESTENE av Lexus'en som ble meldt stjålet for fire dager siden etter å ha landet på taket i Nitelva natt til lørdag. Foto: Remi Presttun. Vis mer

- De to er 18 år gamle og fra Romerike. Lørdag morgen er de fortsatt til observasjon på Ahus, men det skal ikke være alvorlige skader, opplyser operasjonsleder Finn Håvard Aas i Øst politidistrikt til Dagbladet ved 08.45-tiden.

Vinglete kjøring

Samuelson forteller at politiet valgte å kontrollere bilen da de begynte å mistenke promillekjøring på grunn av vinglete kjøring.

- Sjåføren ikke hadde gyldig førerkort, sier han.

FRA VÅTT TIL TØRT: Bergingsbil på jobb natt til lørdag med å få den stjålne Lexus'en på land igjen. Foto: Remi Presttun.
FRA VÅTT TIL TØRT: Bergingsbil på jobb natt til lørdag med å få den stjålne Lexus'en på land igjen. Foto: Remi Presttun. Vis mer

PoSpesialenheten for politisaker er rutinemessig varslet fordi utforkjøringen skjedde i etterkant av en politikontroll.

- Derfor er det et annet politidistrikt, Oslo, som har gjort undersøkelsene på åstedet. Opptak fra videokameraer i Rælingstunnelen kan bringe fram opplysninger om fart og hvordan kjøringen skjedde, sier operasjonsleder Finn Håvard Aas.