NATTLANDING PÅ JORDE:  Flyet krasjlandet i tett tåke tre kilometer fra flyplassen i Bloomington i Illinois natt til tirsdag. Alle sju om bord omkom. Foto: David Proeber, The Pantagraph/AP/NTB Scanpix.
NATTLANDING PÅ JORDE: Flyet krasjlandet i tett tåke tre kilometer fra flyplassen i Bloomington i Illinois natt til tirsdag. Alle sju om bord omkom. Foto: David Proeber, The Pantagraph/AP/NTB Scanpix.Vis mer

Her endte supporterturen på vei hjem i tett tåke

Alle om bord omkom i flystyrt etter basketkamp i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det privateide Cessna-flyet hadde vært i lufta en drøy i tett tåke da kommunikasjonen ble brutt nær Central Illinois Regional Airport i Bloomington i Illinois natt til tirsdag.

Mannskapet i kontrolltårnet hadde gått hjem for natta, og kommunikasjonen mellom flyet og bakken skjedde via kontrollmannskapet på flyplassen i nabobyen Peoria.

Noe gikk galt under landingen natt til tirsdag, og alle de sju om bord mistet livet etter en supportertur til sluttspillet i basketball for collegelag i Indianapolis i Indiana, om lag 250 kilometer lenger øst i USA.

Vrakdelene av flyet ble funnet på et jorde tre kilometer fra flystripa.

Flyeieren var med
Ifølge Chicago Tribune er fire av de omkomne etter den katastrofale basketturen identisert: en av sportssjefene ved Illinois State University, hjelpetreneren for basketballaget, eieren av den lokale basketfansens stampub og en lokal slakterieier, som også eide det styrtede tomotors Cessna 414-flyet.

Flyet tok av fra Indianapolis klokka 23 lokal tid, og kommunikasjonen med flyet ble kuttet et kvarter over midnatt.

Ifølge Chicago Tribune er det ikke uvanlig å lande på flyplassen selv etter at bakkemannskapet har gått hjem.

Den nasjonale ulykkeskommisjonen NTSB skal etterforske ulykken.