Her er 100 nettsider du bør holde deg unna

Stjeler passord og inneholder 18 000 virus hver.

SAMLER INN INFORMASJON OM SKADELIGE NETTSIDER: Sikkerhetsselskapet Symantec har på bakgrunn av varselmeldinger fra mer enn 20 millioner brukere laget en oversikt over de mest skadelige nettstedene.  Foto: REUTERS/SCANPIX
SAMLER INN INFORMASJON OM SKADELIGE NETTSIDER: Sikkerhetsselskapet Symantec har på bakgrunn av varselmeldinger fra mer enn 20 millioner brukere laget en oversikt over de mest skadelige nettstedene. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Dette internettet er fullt av farer, så tenk deg om før du klikker på noe, formanet en eldre og etter egne utsagn langt mer dataerfaren kollega for omkring ti år siden.

Tiden da nettet fremdeles var veldig nytt og tilsvarende skummelt er heldigvis over.

De fleste nettbrukerne har i løpet av tiåret lært et og annet om datasikkerhet, og har sluttet å la seg skremme av sikkerhetsbransjens stadige rop om virus- og orminfeksjoner og datahackere som krever løsepenger for ikke å publisere kaprede feriebilder på nett.

Ikke minst har teknologijournalistene etter hvert mistet lysten til å omtale hver eneste datafare som verdens undergang for PC-brukere.

Angriper PCenAll den nyvunne nettkunnskapen til tross, finnes det fremdeles en rekke sider man burde holde seg langt unna.

Sikkerhetsselskapet Symantec har laget en liste over de 100 mest skadelige nettsidene der ute.

Hver av disse nettstedene inneholder i gjennomsnittet 18 000 ulike virus og annet skadelig programvare som forsøker å angripe datamaskinen, selv om man følger det gamle rådet om ikke å trykke på noe mistenkelig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer