Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her er Aarseths oppsigelsesbrev

Styreleder i Helse Nordmøre og Romsdal, Helge Aarseth, lekket sensitive opplysninger og føler seg skviset ut av sjefen for Helse Midt-Norge, Kolbjørn Almlid.

ANGRE IKKE:  Men styreleder i helse Nordmøre og Romsdal, Helge Aarseth trekker seg fra vervet. Han føler uansett at han er på vei ut. Det skriver han i oppsigelsesbrevet.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
ANGRE IKKE: Men styreleder i helse Nordmøre og Romsdal, Helge Aarseth trekker seg fra vervet. Han føler uansett at han er på vei ut. Det skriver han i oppsigelsesbrevet. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MOLDE (Dagbladet): Styrelederen i Helse Nordmøre og Romsdal har skriftlig trukket seg fra vervet. Det kommer frem i et brev han har sendt Kolbjørn Almlid som er styreleder i Helse Midt-Norge.

LES HELE BREVET HER

Var kilde til lekkasje Aarseth var før jul opphavet bak en lekkasje som fikk stor oppmerksomhet i media i forbindelse med bråket rundt bygging av nytt sjukehus i Molde. I oppsigelsesbrevet skriver han:

«Før jul 2010 gikk jeg ut med dokumentasjon som viste at politisk ledelse i Helse og Omsorgsdepartementet hadde en skjult agenda som gikk ut på å skrinlegge planene for bygging av nytt sykehus i Molde.»

Nå trekker han seg på bakgrunn av at styret for Helse Midt-Norge på møtet torsdag sist uke hadde bestemt seg for å diskutere styremedlemmene i Helse Nordmøre og Romsdal.

Aarseth skriver videre:

«Av dette slutter jeg at det nå fra din side legges opp til en utskifting av et antall styremedlemmer i Helse Nordmøre og Romsdal for på den måten å ta fokus bort fra den reelle hensikten som er å få avsluttet mitt styrelederverv på grunn av at jeg har gjort statssekretærens uttalelser om å skrinlegge Nye Molde sykehus kjent for offentligheten. »

Aarseth lar det komme klart frem gjennom i brevet, at han mener at agendaen nå er å bytte han ut. Dette liker ikke Aarseth i følge oppsigelsesbrevet.

Her er Aarseths oppsigelsesbrev

«Jeg synes en slik fremgangsmåte er lite real overfor mine styrekolleger. Jeg velger derfor å meddele at jeg stiller min plass som styreleder til disposisjon.»

Lekket opplysninger fra møte Bakenforliggende for at Helge Aarseth føler at han skal bli skiftet ut, er at han lot et referat fra et møte lekke ut. Han mener at  to helseministre pluss statsministeren har lovet at det skal komme nytt sjukehus i Molde, mens daværende statssekretær i Helsedepartementet, Roger Ingebrigtsen, på et møte med styreleder Kolbjørn Almlid i februar i fjor gjorde det klart at Nye Molde sjukehus ikke er løsningen departementet vil ha.

Innholdet fra møtereferatet ga Aarseth til  til NRK Dagsrevyen i desember i fjor. Det skal være grunnlaget for at Helse Midt-Norge ville diskutere reaksjoner mot Aarseth. I brevet angrer han ingen ting.

- Jeg fastholder at det var riktig av meg å gjøre offentligheten kjent med statssekretær Ingebrigtsens uttalelser i møtet den 18.02.2010, skriver han i brevet.

LES HELE BREVET HER

MISTER STYRELEDER LITT FØR PLANEN: Styreleder i Helse Midt-Norge Kolbjørn Almlid.

Foto: Ned Alley
MISTER STYRELEDER LITT FØR PLANEN: Styreleder i Helse Midt-Norge Kolbjørn Almlid. Foto: Ned Alley Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling