I TRYGGHET: Abby Sunderland (t.h.) nyter fruktjus, kaffe og potetgull etter sitt livs villeste ferd. Som det aldri blir noe TV-program av, ifølge familien. Foto: AP/Scanpix
I TRYGGHET: Abby Sunderland (t.h.) nyter fruktjus, kaffe og potetgull etter sitt livs villeste ferd. Som det aldri blir noe TV-program av, ifølge familien. Foto: AP/ScanpixVis mer

Her er Abby (16) i trygghet etter sitt livs farligste ferd

Hyllet foreldrene og feiret med potetgull og jus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Abby Sunderland er omsider i land, og kunne posere smånervøst for fotografen etter sitt første møte med fruktjus, potetgull og landjord på omkring et halvt år.

16-åringen ble tatt imot av Nathalie Deschamps, distriktsoverhode for Kerguelen-øyene. De to snakket ut om Abbys ekstreme opplevelse i Deschamps' stue i Port-aux-Francais. Abby hyllet overfor AP foreldrene sine, for å ha latt henne begi seg ut på en tur kritikere har betegnet som galskap.

- Kritikerne skjønner ikke at jeg har seilet hele livet, og at jeg faktisk vet hva jeg driver med, sa Abby.

- Jeg var forberedt på stormer og dårlig vær. Det vet foreldrene mine også.

Håper på nytt forsøk 16-åringen ble plukket opp på lørdag av skipet Ile De La Reunion, over 3000 km fra vestkysten av Australia.

Franske myndigheter beskriver det som «en delikat operasjon» i vanskelige forhold, hvor blant annet skipets kaptein falt i vannet.

I LAND: Abby (t.h.) ankommer Kerguelen-øyene etter den dramatiske redningsaksjonen. Foto: AP/Scanpix
I LAND: Abby (t.h.) ankommer Kerguelen-øyene etter den dramatiske redningsaksjonen. Foto: AP/Scanpix Vis mer

- Du har ikke tid til å bli redd. Blir du redd, blir alt bare verre. Du må bare gjøre det beste ut av ting, mente Sunderland.

- Det jeg er mest lei meg for er at jeg måtte gi opp drømmen min, men jeg hadde strengt tatt ikke noe valg. Jeg kunne klart det, og er fortsatt like glad i å seile - og håper å seile jorda rundt en gang i framtiden, erklærte hun.

Ut mot rykter Samtidig tar Abby, familien og teamet bak henne, et oppgjør med det de omtaler som medieskapte rykter.

16-åringens blogg tar teamet avstand fra spekulasjoner både om hvem som betaler den omfattende redningsaksjonen, og angivelige planer om et realityshow.

- Vi er takknemlige for alle som forstår og støtter Abbys eventyrlyst, og de som gir Abby og teamet den respekten de fortjener, skriver teamet.

Ikke TV Samtidig publiseres et brev fra australske sjøfartsmyndigheter hvor det kommer fram at Australia ikke krever at familien dekker noen av kostnadene i forbindelse med redningsaksjonen.

- Vennligst publiser dette budskapet på bloggen, innledes brevet med, der myndighetene gjør det klart at de dekker kostnadene.

EVENTYR: Men 16-åringens jorda rundt-seilas gikk ikke som det var planlagt. Foto: AP/Scanpix
EVENTYR: Men 16-åringens jorda rundt-seilas gikk ikke som det var planlagt. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Og TV-planene, som det har sirkulert rykter om i amerikansk presse, har ifølge Abby ingen rot i virkeligheten.

- Det er verken noe realityshow eller dokumentar på vei, gjøres det klart på bloggen.

HAR FÅTT KRITIKK: Teamet bak Abby tar nå et oppgjør med enkelte av ryktene som har sirkulert i pressen. Foto: AP/Scanpix
HAR FÅTT KRITIKK: Teamet bak Abby tar nå et oppgjør med enkelte av ryktene som har sirkulert i pressen. Foto: AP/Scanpix Vis mer