Her er aksjons- loggen

I den militære loggen som ble ført i etterkant av operasjonen i Libanon beskriver Rolf Landaas hvordan de tre søsknene ble frigjort.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette er Rolf Landaas egne ord for hvordan operasjonen Snatch 02M2 skal ha blitt gjennomført:

Nytt grensepasseringsforsøk om ettermiddagen. Vellykket. Brukte termisk skjermingsdress og termisk søker. Hentet med bil ved (...) i Libanon og brakt til skjulested, med oversikt over nærområdet til hjemmet til objektene. Den eldste kontaktet ved bussholdeplass tidlig om kvelden. Informerte om muligheten og han bekreftet at han og hans søsken ønsket ekstraksjon.

Snatch iverksatt tirsdagsmorgen, men uten eldstemann. Ekstraaksjon av de to yngste med fly til Kypros. Vellykket. Beslutning tatt om å iverksette ny snatch og ekstraksjon av det eldste barnet, heretter kalt objektet.

Mitt sikringsteam (A) ble sendt med bil for å dekke grenseovergangen med DZA og ordre om å stoppe bilen og iverksette snatch, for deretter å sikre objektet.

Besluttet å forhandle før en eventuell snatch.

TOC betegner operasjonen i sin helhet som vellykket, selv om en annen løsning ville vært valgt om vi kjente alle variablene på forhånd.