Her er alle budsjettlekkasjene

Høyre/Frp-regjeringen har sørget for oppmerksomhet om godbitene i budsjettet, ved å lekke en rekke gladsaker den siste uka.

SITTER PÅ PENGESEKKEN: Finansminister Siv Jensen (Frp) på vei ut av sitt hjem på Nordstrand i Oslo i dag tidlig. Klokken 10 i dag legger hun fram regjeringens forslag til statsbudsjett for 2015. Foto Nina Hansen  / Dagbladet.
SITTER PÅ PENGESEKKEN: Finansminister Siv Jensen (Frp) på vei ut av sitt hjem på Nordstrand i Oslo i dag tidlig. Klokken 10 i dag legger hun fram regjeringens forslag til statsbudsjett for 2015. Foto Nina Hansen / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DIREKTE: Følg framleggingen av statsbudsjettet

(Dagbladet): I dag legger Høyre-Frp-regjeringen fram statsbudsjettet for 2015.

Tradisjonen tro lekker det million-nyheter fra budsjettet i dagene før fremleggelsen.

- I all hovedsak lekker regjeringen gladsaker, ofte er det enkeltstatsråder som får vise fram en politisk seier. Strategien er at slik får de fokus på saker som er positive for regjeringens del, uten at de nødvendigvis settes inn i en sammenheng. Det vises ikke så tydelig hvor det er kuttet. Men for hver sak én statsråd jubler for, er det en annen statsråd som gråter. Slik er budsjettforhandlingene, sier politisk redaktør i Dagbladet, Marie Simonsen.

LES OGSÅ: - Det er viktig at det vises av statsbudsjettet at Frp sitter i regjering

Hun påpeker at det er betydelig færre lekkasjer i forkant av årets budsjett, enn det har vært tidligere.

- Under de rødgrønne ble nær hele budsjettet lekket på forhånd. Da visste vi at budsjettet som ble presentert, også ble vedtatt. Men nå har vi en mindretallsregjering, og regjeringen må forhandle med KrF og Venstre i Stortinget før budsjettet blir vedtatt, sier Simonsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer