- Her er alle ofre

STOKKE (Dagbladet): - I denne saken er det bare ofre. Vi gjør alt for å gi omsorg, trøst og krisehjelp til alle parter. Tragedien berører både barn, ungdom og voksne. Det sier helse- og sosialsjef i Stokke, Vidar Andersen, til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er mandag. En usedvanlig trist, regntung mandag i Stokke. På en eller annen måte er store deler av bygda med vel 9300 innbyggere berørt av helgas hendelse.

- Det som skjedde berører mange mindreårige. De er i en tøff situasjon nå, sier Andersen.

Hva er galt?

- Hva er galt i Stokke?

- Å nei, ikke det spørsmålet! Jeg tror ikke det er noe spesielt galt med Stokke. Men som på mange andre steder har vi et ungdomsmiljø som er hardt presset. sier helse- og sosialsjefen.

For noen år siden var det en gjeng på ti- tolv nynazister som herjet på tettstedet. Konfliktene toppet seg da det ble kastet en brannbombe mot en kurderfamilie.

Med tverrfaglig innsats klarte kommunen å knekke nazimiljøet.

Ungdomsterror

- Stokke er stort sett et fredelig sted. Men vi har hatt problemer med en ungdomsgjeng på fem- seks stykker som har utmerket seg på en ekstremt negativ måte, sier lensmann Øyvind Anholt.

Etter det Dagbladet forstår blir 16-åringen som nå ligger på sykehus etter knivdramaet ansett som «bossen» i gjengen. Han er dømt for å ha knivstukket en drosjesjåfør i Tønsberg. Mens avdøde ikke er straffedømt, skal gutten som slapp uskadd fra dramaet møte i retten i oktober. I vinter ble han hjulpet og kjørt hjem fra fest av en voksen mann og kvitterte med å stikke ham med kniv.

- Det har toppet seg i bygda her noen ganger. Den harde ungdomsgjengen har skapt bråk og mye frykt blant jevn-aldrende, sier lensmannen.