(Dagbladet): Kula på bildet har en diameter på litt over 1300 kilometer og viser alt vann på jordkloden samlet på ett sted.
Selv om rundt 70 prosent av jordas overflate er dekket med vann, er det snakk om et veldig tynt lag.
Krigen om vannet Uenighet om bruk av vannressurser har tidligere ført til økt spenning mellom Israel og palestinerne, Syria og Irak, og atommaktene India og Pakistan.
På 60-tallet var det store uenigheter i Midtøsten om ferskvannet i Jordanelva, også kalt «Krigen om vannet». Israel stod på den ene siden — og Syria og Libanon på den andre siden.
Fredsforsker Nils Petter Gleditsch mener det er mer enn nok vann i verden, om det brukes fornuftig.
- Det er nok vann til å dekke de grunnleggende behovene som drikkevann og hygiene. Det er innenfor industrien det sløses med vannet, sier Gleditsch.
Selv om det i utgangspunktet er nok vann totalt sett i verden, er fordelingen ujevn. Minkende forekomster av ferskvann kan true verdens matproduksjon og øke faren for væpnede konflikter, ifølge en amerikansk etterretningsrapport.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger