Her er Amnestys beksvarte svar på Nord-Korea-filmen «The Interview»

To ganger flyktet Park Ji-hyun fra skrekkregimet. Hun ble reddet da hun trodde alt var over.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidspunktet er slett ikke tilfeldig, når Amnesty International nå lanserer videoen «The Other Interview». Ikke tittelen heller.

Amnesty presenterer den nye videoen - som er et intervju med nord-koreanske Park Ji-Hyun - samtidig med at den super-hypede action-komedien «The Interview» lanseres i Europa.

Blodig alvor «The Interview» er fiction-historien om et planlagt drap på Nord-Koreas diktator, og har skapt et slikt rabalder at Amnesty nå mener det er nødvendig å få fram et annet budskap om Nord-Korea.

- Noe av fokuset på Nord-Korea og folkets dagligliv har gått tapt i medieoppstyret, skriver britiske Independent.

«The Interview» ble først trukket, etter at produsenten Sony Pictures ble hacket og kinoer som ville vise den fikk terrortrusler. Ifølge FBI sto Nord-Korea bak hackingen.

Den alvorlige undertonen action-komedien har fått, kan likevel ikke måle seg med det blodige alvoret i «The Other Interview».

Kvinner var «trekkdyr» Historien Park Ji-Hyun forteller, begynner med livet under Nord-Koreas sultkatastrofe i årene 1996-98, et resultat av den daværende diktatoren Kim Jong-ils isolasjonspolitikk. Minst en million antas å ha dødd.

Kvinner brukes som «trekkdyr», og hun forteller om togperronger fulle av ihjelsultede folk.

- Jeg så en mann som bar et barn på ryggen, og en eldre sønn i hånda. En soldat ga en brødbit til mannen. Han delte brødet i to biter. Han ga en bit til den eldste sønnen, og forsøkte å gi den andre til sønnen på ryggen. Brødbiten falt bare på bakken, for gutten var død, sier Park Ji-Hyun.

Forholdene er så ille at hun bestemmer seg for å flykte til Kina, selv om hun er nødt til å etterlate sin syke, snart døende far, alene med en risbolle.

Hun får det ikke så mye bedre der.

Solgt og tvangsgiftet I Kina utnyttes Park Ji-hyun på det grusomste, og ender opp med å bli solgt og tvangsgiftet.

Hun får en sønn og lever sammen med ham og faren under kummerlige forhold. Etter seks år angis hun og sendes tilbake til Nord-Korea, hvor hun plasseres i en arbeidsleir.

«Der var ikke engang rotter, slanger eller ville planter igjen å spise», forteller hun i videoen, tydelig merket av alt det hun har opplevd.

Først da hun får stivkrampe, slipper hun fri fra arbeidsleiren.

Trodde alt var over Enda en gang flykter hun til Kina, desperat etter å finne igjen sønnen hun måtte forlate. Hun finner ham i en elendig tilstand, og får ham med seg i en flukt til Mongolia.

Hun kommer seg til grensa, men hun og sønnen er de eneste av flyktningfølget som ikke greier å komme seg over gjerdene. Da hun oppdager noen som kommer løpende etter dem, tror hun at slaget er tapt og at hun igjen vil sendes tilbake til Nord-Korea.

«Jeg så noen i det fjerne som løp mot oss. Jeg trodde det var den kinesiske politimannen og at alt var over», sier hun i videoen.

Heldigvis tok hun feil.

I dag lever Park Ji-hyun lykkelig i den engelske storbyen Manchester, sammen med mannen som reddet henne og tre barn.