Her er Amsterdam sentrum etter verste stormvær på 114 år

Uværet over Sør-Norge la fra seg raseriet lenger sør.

KAOS:  Det er restene av et gammel tre og en ny, parkert bil i Amsterdam lørdag ettermiddag. Nå er samme lavtrykket over Sør-Norge, i mildere versjon. Foto: EPA/NTB Scanpix.
KAOS: Det er restene av et gammel tre og en ny, parkert bil i Amsterdam lørdag ettermiddag. Nå er samme lavtrykket over Sør-Norge, i mildere versjon. Foto: EPA/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det verste juliværet i Nederland siden målingene startet i 1901, førte til fullstendig trafikkaos i går på en av Europas travleste flyplasser, Schiphol,og i millionbyen Amsterdam.

Jernbanen og veitrafikken stoppet også opp på grunn av trær og andre sperringer over veier og spor.

Flere titalls flyvninger til og fra Schiphol ble avlyst eller sterkt forsinket.

Også i dag er det endringer endringer, som du kan sjekke her.

Kaoset på knutepunktet Schipol har ikke skapt store problemer for flytrafikken til og fra Norge.

- Søndag kom det første KLM-flyet fra Amsterdam til Gardermoen på tid, attpåtil noen minutter før planen. Og jeg har ikke fått noen tilbakemeldinger om massive problemer fra i går for norsk trafikk, opplyser vakthavende direktør ved Oslo lufthavn Gardermoen, Ole Jørgen Holst Hanssen, til Dagbladet.

121 kilometer
Vindkastene ved Nederlands åpne kyst ble målt opp til 121 kilometer i timen, og værvarslingen og beredskapsmyndighetene i landet gikk ut med sine aller rødeste varsler.

I byen Wolfheze mistet en mann livet da et tre falt over bilen mens han var på veien.

- Uværet i Nederland har samme opprinnelse som lavtrykket vi opplever over Sør-Norge nå og som fortsetter opp mot Troms over helgen. Det kom fra den engelske kanal i retning Danmark, sier vakthavende Ingrid Berntsen ved Meteorologisk institutt til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer