STOR FLOKK: Annegret Raunigk (t.v.) omringet av sine 13 barn og barnebarn under et TV-show på den tyske kanalen RTL i 2005. I vår fikk 65-åringer firlinger, som nå er blitt friske og får reise hjem. Foto: AFP PHOTO / DPA / JÖRG CARSTENSEN / NTB SCANPIX
STOR FLOKK: Annegret Raunigk (t.v.) omringet av sine 13 barn og barnebarn under et TV-show på den tyske kanalen RTL i 2005. I vår fikk 65-åringer firlinger, som nå er blitt friske og får reise hjem. Foto: AFP PHOTO / DPA / JÖRG CARSTENSEN / NTB SCANPIXVis mer

Her er Annegret (65) omringet av sine 13 barn for ti år siden. Nå er hun også verdens eldste firlingmor

Yngstedatteren ville ha et søsken til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det vekket enorm debatt i Tyskland, og en rekke nasjonale politikere engasjerte seg da det tidligere i år ble kjent at Annegret Raunigk (65) ventet firlinger.

Leger kalte graviditeten for uansvarlig og uklok, skriver The Guardian.

De tre guttene og den ene jenta ble født ved keisersnitt i 26. svangerskapsuke på et sykehus i Berlin i mai. Ifølge New York Daily News var barna kraftig undervektige på grunn av den tidlige fødselen, og det var uklart om de ville overleve.

Storfamilie Siden da har barna ligget på Charite-sykehuset, men begynner nå å bli friske. De har nådd 2,5 kilo og både mor og barn er straks klare for å reise hjem, opplyste legene i går, skriver nyhetsbyrået AP.

Jenta Neeta og de tre guttene Dries, Bence og Fjonn får omsider reise hjem til storfamilien. Annegret Raunigk hadde nemlig 13 barn fra før i alderen 10 til 44 år med fem forskjellige menn. Hun har også rukket å få sju barnebarn.

Kvinnen har i disse dager også gitt sitt første intervju etter fødselen, og de første bildene av barna har dukket opp i diverse medier, skriver Independent. Raunigk har ifølge avisa uttrykt glede over at hun nå får reise hjem med barna.

- Alle burde leve som de ønsker, men alle har tydeligvis noe å si om dette. Det er ikke egoisme. Jeg liker barn og de holder meg ung. Du blir mer tolerant jo eldre du blir, sa hun etter fødselen, ifølge Daily Mail.

Kunstig befruktning Ifølge den tyske TV-kanalen RTL er 65-åringen verdens eldste firlingmor. Tyskeren ble gravid etter å ha gjennomgått flere behandlinger med kunstig befruktning i Ukraina - behandlinger som ikke er lov i Tyskland.

Den pensjonerte engelsk- og russisklærer i den tyske hovedstaden og sa til RTL i april at hun besluttet å prøve å få flere barn fordi hennes yngste datter, som er ti år, ønsket seg en liten bror eller søster.

Verdens eldste mor skal ha vært indiske Omkari Panwar, som fødte tvillinger i en alder av 70 år, og døde tre år seinere.