Her er Anooshes brev til Dagbladets Hege Storhaug

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Anooshe GholamSvaneviken statlige mottak6290 Eide19/3/01

Hei!

Jeg er en kvinne fra Afganistan, og gift med en afgansk mann, og har to barn. Jeg har reist fra mannen min tidligere, og bodde to månder i krisesenter i Kristiansand, nå bor jeg i hemlig adress langt fra Kr.sand. Jeg er veldig redd, og føler meg i fare, og har mye problemer. Jeg var 13 år da jeg ble tvangs gift med eksmannen min.

Min familie og jeg ble tvangt for å gifte meg med han. Fordi min man og familien has, og hans sju onkler var det maktfull og rike folk i denne byen som vi bodde der. De var fra en stor, og rik, og militer, som alle dem var generaller, og jobbet i riering i Afganistan. Onkelen hans hadde makt i det nordlige delen i Afganista. Da de sa at jeg møtte gifte meg med han, min far var uenig, og ville ikke at jeg skal gifte med han, min far hadde grunnen for å være uenig, første grunnen var det, at jeg var ei jente på 13 år, og kjennte ikke noe om ekteskap eller noe sånnt, og andre var det at han og hans familie var analfabet, og nesten hele byen visste at de hadde ingjen meneskehet og varsom dyr.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer