Her er Ap's NYE kronprins

Det politiske stjerneskuddet Mani Hussaini (26) har en annen bakgrunn enn alle andre toppolitikere. Det vil han bruke konstruktivt.

BEUNDRER: Mani Hussaini er en stor beundrer av Nelson Mandela. —Verden må være takknemlig for mennesker som ham, som velger forsoning i stedet for hevn til tross for hva apartheidstaten gjorde mot ham. Det er også verdt å tenke på Mandelas lidelser de dagene man synes synd på seg selv, sier Mani.Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
BEUNDRER: Mani Hussaini er en stor beundrer av Nelson Mandela. —Verden må være takknemlig for mennesker som ham, som velger forsoning i stedet for hevn til tross for hva apartheidstaten gjorde mot ham. Det er også verdt å tenke på Mandelas lidelser de dagene man synes synd på seg selv, sier Mani.Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg vokste opp i et diktatur, i ufrihet, i et samfunn der bare de aller færreste fikk drive med politikk og der pappa ble fengslet for sine meninger. Det har lært meg at demokrati ikke er noen selvfølge.

Fordelen med å komme hit som innvandrer er at jeg kan se det norske samfunnet fra to perspektiver, sier Mani.

12 år gammel kom han til Norge, via ett år i Sverige, bodde på asylmottak i Bærum, Dikemark, Stord og Haugesund før familien slo seg ned på Romerike etter å ha fått status som politiske flyktninger.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer