Israel- og Palestina-konflikten:

Her er Asourka-familien. Drept ved en feil

I en lengre periode har det vært våpenhvile mellom palestinerne i Gaza og Israel. Men så bestemte Israel seg for å drepe en militær leder, etter å ha ventet i to år.

GJETER-FAMILIE: En rekke palestinere er samlet for å ta farvel med Asourka-familien som ble drept ved en feil i hjemmet sitt i Deir al-Balah. Familien bestod av mor Miriam, far Rasmi, deres fem barn og slektningen Yoseri (39). Barna som ble drept var Mohand (12), Moad Mohamed (7), Sim Mohamed (13) og to babyer som ikke er navngitt. Foto: Mahmud Hams / AFP / NTB Scanpix
GJETER-FAMILIE: En rekke palestinere er samlet for å ta farvel med Asourka-familien som ble drept ved en feil i hjemmet sitt i Deir al-Balah. Familien bestod av mor Miriam, far Rasmi, deres fem barn og slektningen Yoseri (39). Barna som ble drept var Mohand (12), Moad Mohamed (7), Sim Mohamed (13) og to babyer som ikke er navngitt. Foto: Mahmud Hams / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det siste året har det vært våpenhvile og ro mellom Israel og det som gjerne blir kalt for verdens største utendørs fengsel, Gaza.

Men torsdag startet kaoset igjen. Da drepte Israel en leder av Islamsk jihad, Baha Abu al-Ata, og hans kone. Han ble ikke drept fordi Israel mente at han nå var en fare for sikkerheten. Det var mer et spørsmål om mulighet, skriver den israelske avisa Haaretz.

Fra hånd til munn

Drapet på al-Ata og kona førte til at militante i Gaza sendte 450 raketter inn i det sørlige og sentrale Israel de neste 48 timene. Den israelske hæren svarte med å bombe Gaza gjentatte ganger. Det var her at Asourka-familiens hus ble bombet. Tre voksne og fem barn i den fattige gjeter-familien Asourka var blant dem som måtte bøte med livet.

- Dette var bare en enkel, fattig familie. De levde fra hånd til munn og hadde verken vann eller elektrisitet, sier en nabo av familien til Haaretz.

Den israelske hæren (IDF) innrømmer at de feilbombet: «Vi trodde huset var tomt», melder IDF. Haaretz skriver videre at drapene vil bli etterforsket.

Sjokk og sinne

I Gaza skaper drapene av familien Asourka voldsomt sinne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer