Her er Atles Iphone 17 km oppe i lufta

Nå forteller han hvordan du kan gjøre det hjemme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Atle Mo i det digitale kommunikasjonsbyrået Hyper Interaktiv i Oslo jobber vanligvis med interaktiv design, men i forbindelse med en video til firmaets forsinkede tiårsjubileum fikk han gjennom at det hadde vært veldig fint med noen bilder av jordkloden fra stratosfæren.

Dermed startet han og kollegenes arbeid med å sende opp et kamera som kunne ta bilder og få det trygt ned igjen på jorda.

- Det første forsøket var i mai med en satellitt-GPS, men den funket bare et lite stykke og endte opp utenfor Drammen et sted. Vi ga det ett forsøk til og brukte i stedet en Iphone og laget en mer solid boks, forteller Atle Mo til Dagbladet. For øvrig hadde Atle så stor tro på prosjektet at han sendte opp sin egen telefon - som fortsatt er i bruk.

Resultatet kan du se i videoen øverst i saken, der boksen med en Iphone og videokamera stiger opp til 17 km, før den sakte daler ned og lander i et tre.

- Vi gikk bare rett utenfor kontoret og slapp den opp, og håpet at den skulle lande trygt. Våre kalkulasjoner tilsa at den ville lande nord for marka. Vi fortet oss inn og fulgte hele turen via telefonens GPS. Etter en times tid mistet vi kontakten og da trodde vi at vi hadde mistet den, men så kom signalene tilbake, sier Atle om de spennende minuttene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.