Her er bakmennene bak de norske Al-Qaida-planene

Knyttes til Al-Qaida-toppen Salah al-Somali.

BAKMANN I ENGLAND: Abid Naseer var blant 12 som ble arrestert i en storstilt aksjon i Liverpool og Manchester i fjor. Ifølge kilder i den britiske sikkerhetstjenesten planla de flere aksjoner og massedrap. Foto:
 Now Public
BAKMANN I ENGLAND: Abid Naseer var blant 12 som ble arrestert i en storstilt aksjon i Liverpool og Manchester i fjor. Ifølge kilder i den britiske sikkerhetstjenesten planla de flere aksjoner og massedrap. Foto: Now Public Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Amerikanske tjenestemenn tror Salah al-Somali, som ble drept i et bombeangrep i fjor, var hovedmannen bak planen om det koordinerte terrorangrepet der tre menn i dag ble pågrepet i Norge.

De tre pågrepne er en nordmann med uigursk bakgrunn (39), som kom til Norge i 1999 og fikk norsk pass i 2002, en iraker (37) som kom til Norge i 1999 og har permanent oppholdstillatelse, og en usbekisk statsborger (31) som kom til Norge i 2002 som asylsøker.

Hans søknad ble avslått, men han fikk senere oppholdstillatelse på grunnlag av familiegjenforening.

Sammen skal de ha deltatt i en storstilt terrorplan, initiert av Salah al-Somali.

Drept Salah al-Somali var tidligere Al-Qaidas sjef for eksterne operasjoner, før han ble drept av amerikanerne.

Det kommer ifølge AP fram i rettsdokumenter knyttet til den amerikanske siden av saken.

I går ble Abid Naseer (24) arrestert av britisk politi for å ha planlagt en rekke terrorhandlinger i USA og Storbritannia. Han antas også å være delaktig i planleggingen av terrorcellen som i dag ble arrestert i Oslo og  Tyskland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer