MED VÅPEN I HÅNDA: Barack Obama på leirduebanen på Camp David. Foto: REUTERS / White House / Pete Souza / Handout / NTB scanpix
MED VÅPEN I HÅNDA: Barack Obama på leirduebanen på Camp David. Foto: REUTERS / White House / Pete Souza / Handout / NTB scanpixVis mer

Her er Barack Obamas nye hobby

- Vi ble overrasket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Våpendebatten går høyt i USA. Mange våpenforkjemperne ser president Barack Obama som en trussel mot det de mener er en grunnleggende rettighet: Muligheten til å eie og bære de våpnene man måtte ønske. Han har bedt sin visepresident Joe Biden om å lede en gruppe som skal finne måter å redusere skytevold i USA, og tilhengerne mener han «lukter blod og utnytter situasjonen».

Forrige uke prøvde han muligens å nyansere det offentlige bildet av seg selv som våpenskeptiker, da han overfor magasinet The New Republic hevdet at han har begynt med leirdueskytingCamp David.

Skepsis I et intervju hevdet han at han gjorde det «hele tiden» når han var der.

Som New York Times bemerker ble dette møtt med en smule skepsis.

- Det var en overraskelse da han sa at han drev med det, sier Michael Hampton Jr., leder i National Skeet Shooting Association.

FORGJENGEREN: Mange ble nok noe mindre overrasket over å se et bilde av George W. Bush, her fra 1994. Foto: AP / David J. Phillip / NTB scanpix
FORGJENGEREN: Mange ble nok noe mindre overrasket over å se et bilde av George W. Bush, her fra 1994. Foto: AP / David J. Phillip / NTB scanpix Vis mer

I dag offentliggjorde Det hvite hus selv et bilde av Obama, tatt på bursdagen hans 4. august i fjor, der han er i aksjon på leirduebana. 

- Respekterer jakttradisjonene Magasinet spurte Obama om han noensinne selv hadde avfyrt et våpen.

- Ja, på Camp David driver vi faktisk med leirdueskyting hele tida, svarte han.

- Jeg har stor respekt for jakttradisjonene som går generasjoner tilbake i dette landet. Jeg tror de som unnslår dem gjør en stor feil, sa han videre.

Men han understreket at det er en forskjell på våpenhold på landsbygda og i storbyene.

POSERTE: President Theodore Roosevelt på et udatert foto. Foto: AP / Harvard University Press / NTB scanpix
POSERTE: President Theodore Roosevelt på et udatert foto. Foto: AP / Harvard University Press / NTB scanpix Vis mer

Det hvite hus-pressetalsmannen Jay Carney sier til New York Times at han ikke er sikker på hvor ofte Obama er på leirduebana. På spørsmål om hvorfor bildet ikke er blitt offentliggjort tidligere, svarer han:

- Når han drar til Camp David er det for å være sammen med familien og venner og å slappe av, ikke for å bli avfotografert.

PÅ CAMP DAVID: President Calvin Coolidge tester leirduebana i 1928. Foto: AP / NTB scanpix
PÅ CAMP DAVID: President Calvin Coolidge tester leirduebana i 1928. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer