Vekker reaksjoner:

Her er bevæpnet politi på skolen

Politibetjentene stilte med pistol i beltet da de skulle snakke om rus med ungdommer på Elvebakken videregående skole i Oslo. Det vekker reaksjoner. - Ubehagelig, sier elevrådsleder.

MED VÅPEN: Her er bevæpnet politi avbildet på Elvebakken videregående skole i Oslo tirsdag denne uka. Foto: Tryggere Ungdom
MED VÅPEN: Her er bevæpnet politi avbildet på Elvebakken videregående skole i Oslo tirsdag denne uka. Foto: Tryggere Ungdom Vis mer
Publisert

- Vi har forskning på hva som er god og forebyggende rusundervisning. Det er ikke å møte opp bevæpnet og skremme ungdom fra å ruse seg, sier Emil Bjørnstad Belgau til Dagbladet.

Han er styreleder i Tryggere Ungdom, og var tirsdag på Elvebakken videregående skole i Oslo, der organisasjonen underviste under skolens temauke om rus, arrangert av elevene selv.

Til stede var også politiet, forteller Belgau, som stilte med to bevæpnede politimenn.

Dagbladet har vært i kontakt med rektor ved Elvebakken videregående skole, Camilla Hauren Leirvik, som sier at skolen ikke ønsker å kommentere saken.

Embla Kristoffersen Sjøvoll, elevrådsleder på skolen, forteller at hun har fått tilbakemelding fra enkelte elever som synes at bevæpningen var unødvendig.

- Det synes jeg også selv. Det er litt rart å møte opp på en videregående skole med våpen. Jeg vet ikke hvor mange som fikk det med seg, men jeg synes i alle fall at det var unødvendig og ubehagelig, sier Sjøvoll til Dagbladet.

Midlertidig bevæpning

Anette Lund, leder for forebyggende seksjon ved enhet sentrum i Oslo politidistrikt, beskriver en god dialog med skolen i forkant av besøket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer