Her er bevisene mot pastoren

Svensk politi offentliggjorde i dag alt bevismaterialet i Knutby-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

UPPSALA/OSLO (Dagbladet.no): Nøyaktig klokka 11 i dag sto flere hundre pressefolk og fotografer inne på politihuset i Uppsala, klare til å kaste seg over bevisene i drapssaken i Knutby. Dagbladet.no fikk utlevert en stor eske med dokumenter, tiltalen mot pastor Helge Fossmo, tiltalen mot barnepiken (27) og tilleggsprotokoll.

I esken lå også seks tjukke ringpermer med vitneavhør, saksopplysninger, åstedsgranskning - alle dokumentene som påtalemyndigheten vil legge fram i saken mot den norsk-svenske pastoren Helge Fossmo.

Totalt dreier det seg om 1224 sider med omfattende dokumentasjon, som politiet mener holder til å felle begge de tiltalte.

Flere pressekonferanser

Klokka 11.30 holdt påtalemyndigheten pressekonferanse i forbindelse med dokumentutleveringen, og etterpå er det pressekonferanse med politiet.

Deretter skal advokatene til Helge Fossmo og barnepiken møte pressen.

Helge Fossmo er tiltalt for drap og drapsforsøk. Han skal ha slått ihjel sin første kone, Helen Fossmo (23), 18. desember 1999, og prøvd å kamuflere drapet som om hun hadde falt og slått seg i badekaret.

Han er også tiltalt for medvirkning og planlegging av drapet på Alexandra Fossmo 10. januar i år.

Arbeidet på ordre

Den 27 år gamle barnepiken, som politiet mener arbeidet på ordre fra Helge Fossmo, er tiltalt for både drapsforsøk og drapet på Alexandra Fossmo.

Hun er i tillegg tiltalt for drapsforsøk på Helge Fossmos nabo, Mats Daniel Linde (30). Han ble skutt samme natt som Alexandra Fossmo ble drept, men overlevde.

Les hele tiltalen.

Dagbladet.no er i Uppsala og følger utviklingen i saken..

Bevisene mot pastor Helge Fossmo ble lagt fram i dag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer