Her er beviset, Guri!

Sosialminister Guri Ingebrigtsen og hennes informasjonsrådgivere forsøkte i hele går å dementere at Sosialdepartementet har stoppet forskningsprosjektet om rusmisbrukere og sosialhjelp. Dagbladet har beviset på det motsatte, et betingelsesløst avslag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I går kunne Dagbladet avdekke at sosialminister Guri Ingebrigtsen har stanset et omfattende forskningsprosjekt som skulle gi svaret på hvordan ulike tiltak i sosialtjenestenes regi virker inn på rusmiddelavhengiges situasjon. To millioner offentlige forskningskroner og tre års forskning går tapt om ikke prosjektet kan fullføres. Dette skjer samtidig som sosialministeren mener at «svært mange» på sosialen er narkomane.

Statsråden nektet å la seg intervjue av Dagbladet, men skrev en skriftlig kommentar.

Der sier hun at hun ikke har stoppet den aktuelle forskningen og at departementet nå vurderer en søknad om at prosjektet kan fortsette.

Dagbladet sitter på dokumentasjonen som viser at begge deler er feil.

Fikk avslag

9. april i år mottok Stiftelsen Bergensklinikkene avslaget.

- Vi ga opp. Avslaget var fullstendig og uten noen åpninger om at det seinere kunne komme penger. Siden da har vi brukt 300000 kroner av egne midler til å forsøke å holde prosjektet gående. Men nå kan vi ikke det lenger, sier direktør Erling Pedersen til Dagbladet.

Avslaget var nedslående og svært overraskende for forskerne. Et halvt år tidligere hadde Pedersen informert statsråden om situasjonen. Dette skjedde under et debattprogram på TV 2. Guri Ingebrigtsen sa ifølge Pedersen at hun personlig ville gripe tak i saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer